L’Ajuntament de Borriana va destinar el 2020 més d’un milió d’euros per adequar vials urbans i rurals

L’Ajuntament de Borriana va invertir més d’un milió d’euros en 2020 a pavimentar vials urbans i rurals, reparar voreres, en adequació i accessibilitat, o en habilitar aparcaments en diferents zones de la ciutat, i que han estat finançades tant amb pressupost municipal com amb les aportacions de la Diputació o fons europeus.

Així ho ha destacat el regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi, qui ha manifestat que des de l’equip de Govern municipal “estem molt satisfets de veure com les inversions de l’Ajuntament i les aportacions d’altres institucions en el municipi han donat els seus fruits per emprendre una sèrie d’obres importants, solucionant desperfectes en vials i dotant-los de major seguretat, atenent a les necessitats detectades i buscant el benefici general dels veïns i veïnes “.

Concretament, en matèria d’accessibilitat de voreres, l’Ajuntament va destinar l’any passat un total de 17.990 euros i en la reparació urbana de barri la Bosca, del carrer la Bosca i el tram del carrer Miquel Àngel, altres 714.202 euros, cofinançada en un 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’estratègia EDUSI de el Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

També ha assenyalat que durant el 2020 es van adequar dues zones d’aparcament, un a la Bosca on el consistori va condicionar una parcel·la municipal d’aproximadament 600 m² al costat del carrer Thomas Alva Edison, darrere de l’escola Francesc Roca i Alcaide, per a aparcament al barri , i un altre pàrquing, habilitat en un solar municipal, a l’àrea industrial de al camí Fons per als treballadors de les empreses, com a nou aparcament per a alleujar la situació d’estacionament i de trànsit.

A la pavimentació i reparació de camins rurals i urbans, l’Ajuntament va dedicar el 2020, ha aclarit Aparisi, un total de 354.43 euros. Entre ells ha citat el camí Caminàs i un tram de al camí l’Eccehomo que, segons ha explicat, “quedava per fer després de la inversió que es va fer en exercicis anteriors de pavimentar des de la ciutat fins a la zona marítima”. També es van fer rebacheos al camí la Coixa i Marge, i l’actuació pels desperfectes que la tempesta Glòria va ocasionar en els Terrasses i al camí Serratella.

Així mateix, amb fons de l’Ajuntament es van reparar voreres molt deteriorades com la de al camí d’Onda, una altra a Juan Bta. Sanmartín, conjuntament amb un esvoranc al carrer, o la vorera del carrer Sant Blai i l’asfaltat de al camí Vell de Llombai, que comprèn l’asfaltat i millora en el tram que va des de l’avinguda de l’Transport a al camí de Baix, d’una longitud de 641m i 8,85m d’ample.

Amb el Pla 135 de la Diputació, ha exposat el regidor de Serveis Públics, es va poder actuar principalment en la reparació dels ferms i també en el control de la velocitat de circulació de l’trànsit en diversos vials urbans, entre els quals ha nomenat, els asfaltats i millores de ferm en el carrer Mariano Benlliure, en els trams més deteriorats de al camí Ballester, en el tram de al camí l’Eccehomo, des del camí Xamussa a al camí la Grandona, i al camí de l’Masquemado.

Igualment, ha recordat Aparisi, es van realitzar tres reductors de velocitat tipus ‘esquena d’ase’ al camí la Cossa a Santa Bàrbara, en resposta a una petició dels veïns i veïnes de la zona, per l’excessiva velocitat a la qual, segons el veïnat, circulen alguns vehicles a l’accedir a la via i com a millora per a la seguretat viària.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: