L’Ajuntament de Borriana té projectades obres a la xarxa viària municipal per més de 220.000 euros

L’Ajuntament de Borriana té projectada per a la seva execució imminent obres a diferents vials del municipi amb una inversió estimada de més de 220.000 euros. Es tracta de millores de paviments empedrats, reparació de ferms, condicionament de diversos itineraris accessibles i fins i tot millores als accessos ia l’accessibilitat al Mercat Municipal.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi, des del consistori “mantenim un especial interès en les mesures destinades a millorar les condicions de circulació de vehicles i vianants i de carrers del nucli urbà” i que, ha afegit, se sumen a les actuacions anuals dadequació de camins rurals de titularitat municipal, molt afectats per la climatologia i el trànsit rodat.

La xarxa de vials municipals situats al nucli urbà de la població requereix un tractament continuat o almenys periòdic de renovació dels serveis urbans, regularització del ferm i adaptació a la corresponent normativa daccessibilitat.

Un dels projectes, amb una inversió de 15.000 euros, és la reposició del ferm a la totalitat dels carrers Els Furs i Guillem de Vinatea, així com en una superfície considerable del carrer Sant Roc. La superfície de rodolament, actualment executada amb empedrat, es cobrirà amb una capa de 5 cm d’aglomerat asfàltic en calent sobre la rasant actual.

A més, es recrecerà la cota de les trapes i embornals existents que es vegin afectats, i es remodelarà la trobada de les voreres entre el carrer Guillem de Vinatea i la ronda Corts Valencianes als dos marges.

Itineraris accessibles

Un altre obra planificada és l’encaminada a condicionar diversos itineraris accessibles mitjançant l’execució de guals de vianants en diversos trams de la xarxa viària municipal o l’adequació i millora dels existents amb un pressupost de 14.822,50 euros, ja que hi ha diverses zones de la població en què els itineraris de vianants han de ser adaptats a la normativa vigent ia les determinacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Entre ells, Aparisi ha detallat diversos trams de les voreres de la Ronda Pere IV, des del Centre de Salut fins a la plaça Generalitat, que o bé no tenen guals de vianants o bé necessiten ser millorats i adaptats a la nova normativa d’accessibilitat. De la mateixa manera, també es proposa actuar sobre un tram de l’itinerari del camí del Grau i l’entorn, entre d’altres.

Concretament, l’actuació que es pretén fer és la construcció de guals de vianants a la zona ronda Pere IV als carrers Núñez d’Arce, Francesc de Goya, Santa Berta, Les Eres i Santa Gemma Galgani; a la zona del Grau en dos punts del camí del Grau i al carrer Mestre Rodrigo, davant del polifuncional, ia la zona de la Serratella, al carrer Illa de Tabarca.

La intervenció es realitzarà mitjançant la construcció de superfícies inclinades destinades a facilitar la comunicació entre els plànols situats a diferent nivell, seguint les indicacions i croquis que figuren a la normativa autonòmica i estatal, i que inclou el tall del paviment, demolició de la vorera i paviment existent, reconstrucció amb la nova vorera i paviments recollits a la normativa d’accessibilitat, incloent el paviment tàctil de botons, i paviment tàctil direccional.

Accessibilitat i sanejament

A més, es faran les obres d’acondicionament i millora de l’accessibilitat del carrer València, plaça de les Monges i avinguda Panderola amb un pressupost que s’eleva a 136.200 euros i consistents en la reparació del paviment, la dotació d’accessibilitat al vial i la renovació dels trams deteriorats de la xarxa de sanejament i proveïment daigua potable.

Es tracta, ha assegurat el responsable municipal de serveis públics, de resoldre les mancances detectades en matèria de mobilitat i accessibilitat, i així, “es modifica la distribució dels usos del vial, donant més protagonisme al vianant”. Per això s’ampliarà l’amplada de les voreres i de les zones de vianants, i es condicionaran i senyalitzaran els passos de vianants d’acord amb la normativa.

Mercat municipal

Finalment, Aparisi s’ha referit a les millores als accessos ia l’accessibilitat al Mercat Municipal amb una inversió de 57.267 euros, amb l’objectiu de millorar la façana del Mercat Municipal mitjançant l’eliminació de l’illa de tres contenidors soterrats i l’estructura metàl·lica que s’ha ubicat per tapar els contenidors. A més de l’execució d’una canalització formada per dos tubs de PVC soterrats al llarg de la façana per a una propera actuació poder retirar el cablejat i passar els cables a subterrani.

Als accessos al Mercat Municipal, eliminació de l’esglaó de 14 cm existent a la porta d’accés del carrer Colom. També es milloren els accessos de la plaça de la Mercè i carrer Colom, i les voreres de la plaça de la Mercè, carrer La Tanda i carrer Colom del Mercat Municipal canviat el paviment actual molt deteriorat.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: