L’Ajuntament de Borriana repara la bomba de buidatge del rec del Rajolí de la Serratella


L’Ajuntament de Borriana està reparant una de les bombes de buidatge de l’Sindicat de Regs de Borriana construïdes com drenatge de la zona de la marjaleria a la franja costanera sobre la sèquia de l’Rajolí a la Serratella, per tal d’evacuar les aigües a la mar i minimitzar els problemes d’inundacions que es produeixen quan les pluges són intenses.

Per a això, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el president de la Comunitat de Regants de Borriana, Juan José Burdeus, han de subscriure un conveni de col·laboració per a la reparació i posada en marxa de la bomba d’aigua, amb un cost de 13.517 euros que assumeix el consistori i el manteniment serà responsabilitat de la comunitat de regants.

Maria Josep Safont, acompanyada pel regidor de la zona marítima i Obres Públiques, Vicente Aparisi, el president de l’associació de veïns de la Serratella, Ximo Sanahuja, i la secretària de l’la Comunitat de Regants, Jordana Ninot, han visitat els treballs de reparació.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’aquesta obra per “millorar el drenatge de la sèquia de l’Rajolí” i, d’aquesta manera, “disminuir la magnitud de les possibles inundacions que es puguin produir a la zona de la Serratella durant els moments de pluges intenses, i el consegüent perjudici que ocasiona als habitatges i als veïns i les veïnes que tenen propietats en aquesta zona o transiten per la mateixa “.

Cal recordar que la sèquia de l’Rajolí que discorre paral·lela a al camí de la Serratella i que té la seva sortida a la mar prop de al camí la Ratlla de Nules, recull aigües d’excessos de reg i aigües pluvials provinents de l’escorrentia superficial de la marjaleria, en èpoques de pluja.

En moments de marea alta, l’aigua de la sèquia té la seva sortida a la mar mitjançant l’extracció a través de dues bombes, una de les quals estava avariada i és la que en aquests moments està reparant, gràcies a l’acord entre les dues institucions.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: