L’Ajuntament de Borriana proposa activitats lúdiques per sensibilitzar sobre la mobilitat urbana sostenible

L’Ajuntament de Borriana proposa una campanya de sensibilització de mobilitat urbana sostenible dins la Setmana Europea de Mobilitat que se celebra aquesta setmana vinent. A Borriana, la campanya es desenvoluparà a través d’una activitat lúdica prevista per al dissabte 24 de setembre de 10 ha 13 hi de 17 ha 20 hi diumenge 25 de 10 ha 13 ha la plaça la Mercè.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, amb aquesta iniciativa “volem donar a conèixer el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, per poder ampliar la consciència de la població, informant de l’accessibilitat de les zones urbanes per mitjà de formes de mobilitat i transport d´alta qualitat i sostenible”.

Per això, ha assenyalat Arnandis, des de l’Ajuntament es proposa una activitat lúdica al carrer, amb la instal·lació d’un estand “al qual la ciutadania es pugui acostar de manera voluntària i participar en un joc sense necessitat d’inscripció prèvia”.

L’objectiu del joc és que les persones participants “passin una estona agradable fent les activitats requerides durant les proves i alhora se sensibilitzin sobre la mobilitat sostenible”. Aquest format, ha assegurat, “propícia que es puguin obtenir dades curioses i provades sobre els beneficis d’utilitzar la xarxa de mobilitat urbana sostenible de Borriana”.

Les sessions que estaran guiades per dos especialistes en pedagogies vives i actives i amb formació en educació ambiental, constarà d’un joc ja elaborat on en un tauler format per caselles s’observarà de manera visual i senzilla un trajecte significatiu del municipi de Burriana, des d´un punt de sortida a un punt d´arribada o meta.

Aquest trajecte es desglossarà en dos trajectes, un l’utilitzat per a cotxes o vehicles motoritzats i un altre per al carril bici. En el joc, aquest recorregut es podrà realitzar com a ‘participants cotxes’ o ‘participants bicicletes’ i, per tant, usant un trajecte o l’altre.

Durant la partida, amb una durada d’aproximadament 20 minuts, aniran passant per caselles del tauler on hi haurà diferents proves de coneixement, activitat, mímica, etc. També es trobaran caselles de multes, emissió de CO₂, semàfors…, on es podrà perdre torn o tenir alguna penalització per tal de conscienciar dels beneficis i inconvenients de cadascun dels mitjans de transport. El que més beneficis potencials tingui sempre serà utilitzar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi.

PMUS Borriana

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha manifestat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Borriana reuneix un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu implantar formes de desplaçament més sostenibles a l’espai urbà, reduint el consum energètic i les emissions contaminants, aconseguint alhora garantir la qualitat de vida de la ciutadania, igualment es contemplen els objectius d’assolir la cohesió social i el desenvolupament econòmic”.

Es tracta d’un projecte que forma part de l’Estratègia Edusi, cofinançada en un 50% per la Unió Europea amb fons Feder en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible, que recull un conjunt d’actuacions a fi de “millorar l’accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i un transport sostenible i d´alta qualitat”, ha manifestat Arnandis.

Amb això, ha assegurat Arnandis, es pretén “millorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais públics per als vianants, millorar la seguretat viària i combatre la sinistralitat” i, també, “adequar l’accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els col·lectius”.

El projecte, que ja va rebre l’any passat l’Informe Ambiental i Territorial Estratègic favorable de la Generalitat Valenciana, i després del període de participació ciutadana ja està a punt de la redacció definitiva per a l’aprovació i la implementació”.

Entre les actuacions i propostes contemplades per l’empresa ENGITEC, encarregada de la redacció del projecte del PMUS després dels resultats del diagnòstic realitzat al municipi, Arnandis ha destacat la que planteja tancar al trànsit els caps de setmana el Pla perquè sigui de vianants i la de vianants d’altres carrers del centre com el Racó de l’Abadia, Sant Cristòfol, les Placetes, la Comunitat de Regants, el Forn de la Vila, Vicent Forner i del Salvador”.

La intenció, ha explicat, és generar rutes de vianants i escolars i alternatives de zones d’aparcaments intermodals, perquè suposarà “la millora dels itineraris a peu per a les persones i de la trama urbana i crear un punt d’atracció i de dinamisme comercial , a més de reduir els nivells de contaminació”

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: