L’Ajuntament de Borriana ofereix visites guiades teatralitzades sobre modernisme amb motiu del Dia Mundial del Turisme

L’Ajuntament de Borriana ofereix el proper cap de setmana, amb motiu del Dia Mundial de l’Turisme, visites teatralitzades sobre el modernisme a la ciutat, que sota el títol Temps de taronja i esplendor descobrirà els secrets d’aquesta moda arquitectònica testimoni de l’auge econòmic produït per el comerç de la taronja al municipi cap als anys 30, en què hi havia al voltant de 200 comerciants de taronja i que va significar una revolució a la capital de la Plana Baixa.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que aquesta activitat al voltant d’un dels potencials culturals que ofereix la ciutat permetrà a les persones participants “tenir una visió diferent i conèixer més la ciutat a través dels edificis més destacats de l’modernisme, que es van forjar amb l’auge de el comerç de la taronja i la riquesa propiciada. Cases i edificis que van ser construïts i renovats com a reflex de el nou estatus dels seus propietaris i els van decorar amb les últimes novetats, arribant, fins i tot, a encarregar les obres a arquitectes de la capital “.

Per conèixer aquesta fascinant moda que tant va significar per a Borriana, segons Sara Molina, aquest cap de setmana s’ofereix la possibilitat de visitar un bon nombre de cases particulars de gran interès artístic distribuïdes per la ciutat, la majoria d’estil modernista i eclèctic, que van florir a Borriana a l’empara de l’auge econòmic derivat de la taronja “.

A través de personatges de l’època amb la indumentària a la moda d’començaments de segle XX la visita guiada teatralitzada “sorprendrà i descobrirà una ciutat plena d’encants amb la voluptuositat de les façanes i amb la bellesa de les forges, en balcons i finestrals, i la majestuositat de les seves portes “.

La història, ha assegurat la regidora de Turisme, és més pedagògica si es compta des de la proximitat dels seus protagonistes i això és el que aquest cap de setmana proposa l’Ajuntament de Borriana per donar a conèixer l’època modernista a la ciutat. Així, durant el passeig, “es poden imaginar escenes de la vida quotidiana de la Borriana d’aquesta època amb alguns dels personatges que van forjar i construir, literalment, la imatge actual de la ciutat”.

Sara Molina ha manifestat que amb aquesta activitat l’Ajuntament pretén continuar fomentant a la ciutat “un turisme cultural i de qualitat” que situï la nostra ciutat “al lloc que es mereix”.

Destinada a tots els públics, l’activitat guiada teatralitzada es realitzarà en tres sessions, dues d’elles el dissabte 2 d’octubre, a les 18h i a les 20h, i una el diumenge 3 d’octubre, a les 11h. La inscripció és gratuïta i obligatòria en http://www.entradesborriana.com.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: