L’Ajuntament de Borriana ofereix formació per millorar les competències digitals

La regidoria de Modernització de la Informació i Transparència de l’Ajuntament de Borriana ofereix un ampli conjunt de cursos de formació en competències digitals per a la ciutadania, a el mateix temps que aglutina i coordina totes les activitats que en la mateixa línia ofereixen diferents entitats a la localitat per donar resposta a l’major percentatge possible de ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, des de l’àrea que dirigeix ​​la regidora Maria Romero, es coordinen formacions en digitalització ofertes pel projecte de FISAT, SOM PART, l’Escola d’Adults FPA Historiador Viciana i les regidories de Transparència, Inclusió i la de Polítiques Actives d’Ocupació , a través de la Diputació.

Segons ha indicat Maria Romero, “des de fa temps és necessari saber moure adequadament en un entorn digital”, però a hores d’ara la situació de nova normalitat derivada de la Covid-19, “l’ha convertit en indispensable”, ha assenyalat.

En aquesta línia, l’edil ha assegurat que resulta “més important que mai disposar de correu electrònic o de signatura digital i saber utilitzar-la per relacionar-nos electrònicament amb tothom”. A més, ha afegit, “el risc continu de quedar a casa confinat així com la baixada en l’atenció presencial o amb cita prèvia de l’Administració ens obliguen a saber moure’ns en un entorn que, fins ara, mai havia tingut tanta presència”.

Per a la responsable de Modernització de la Informació i Transparència, aquesta situació també fa necessari “estar molt informat i conèixer els canals digitals oficials als quals poder acudir per informar-nos en un moment en què la informació també ha cobrat especial rellevància”.

Els cursos de formació que ofereix el consistori són al seu parer, “de comunicació i rellevància recíproca en el sentit que també permetran que l’Ajuntament pugui recollir les impressions de la ciutadania i les dificultats d’accés per traslladar-les i millorar els canals de comunicació entre la Administració i la població “.

Igualment, ha destacat Maria Romero, “resulta força interessant que atès que hi ha cursos de diferents nivells, una mateixa persona pot realitzar més d’un a mesura que augmenten les seves necessitats i / o competències digitals”. En aquest sentit, ha puntualitzat, “aquest factor també permetrà treballar de manera coordinada entre diferents entitats i arribar a un espectre més ampli de població”.

Convé tenir present que en les formacions directament ofertes per l’Ajuntament es donarà prioritat a les persones més grans, i entre elles a les dones, per “donar resposta a la bretxa digital que certifiquen diferents organismes”, entre els quals, la responsable de l’àrea ha citat “el més recent” de l’Institut de la Dona en el seu estudi publicat a l’abril, ‘Les nostres Vides Digitals. Baròmetre de l’e-igualtat de gènere a Espanya ‘.

Maria Romero ha ofert un resum de les formacions que a nivell digital i d’informàtica s’ofereixen a Borriana a diferents nivells i amb diferents objectius concrets, bé sigui per l’ocupació, bé sigui per l’accés a la informació ia la transparència. Això sí, “tots ells tenen com a nexe la voluntat d’apropar el món informàtic a la ciutadania i també que tindran lloc a les instal·lacions municipals”, ha precisat.

Resum de Cursos:

De l’21 a l’24 de setembre i de l’19 a l’22 d’octubre. ‘Competències digitals per a l’ocupació’, de 12 hores i mitja de formació ofert per l’entitat ‘Som part- Fisat’. Continguts: Parts de el PC, Correu electrònic, disseny digital de l’CV i Portals digitals d’ocupació. Més informació: 673725893 (whatsapp), burriana@fisat.es
De el 28 de setembre a el 2 de octubre.’Alfabetización Informàtica ‘, de 20 hores de formació ofert pel AODL de l’Ajuntament de Borriana i Diputació de Castelló. Continguts: Parts de el PC, Correu Electrònic, Windows, Processador de text nivell bàsic, Cerca a Internet, i iniciació tràmits amb l’administració pública. Més informació: 964033037 (horari matins), 691.674.229 (whatsapp), igualtat@burriana.es.
D’octubre a juny (anual). ‘Competències digitals’, organitzat pel centre de FPA Historiador Viciana i GVA Educació. Continguts: nivells A1, A2 i B1 de l’Marc Europeu de referència digital, aplicacions mòbils, signatura digital i certificats, processador de textos mitjà i avançat, relació amb les diferents administracions nivell avançat, correu electrònic i perfil digital. Més informació: 964738920, 12004850@gva.es, Telegram: @fpaviciana.
De el 5 a el 8 octubre, de l’13 a l’16 d’octubre i de l’26 a l’29 d’octubre. ‘Informàtica i relació electrònica amb l’administració’, de 20 hores, organitzat per l’Ajuntament de Borriana.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: