L’Ajuntament de Borriana obre la font i un pou d’aigua potable a les antigues escoles de Santa Bàrbara

L’Ajuntament de Burriana obre la font i el pou d’aigua potable de les Alqueries de Santa Bàrbara després de finalitzar les tasques de perforació i construcció per a l’execució de la captació d’aigües subterrànies i planta potabilitzadora”, segons ha fet públic el regidor de la zona marítima i Serveis Públics, Vicente Aparisi.

El regidor ha visitat la font acompanyat per tècnics de l’empresa Facsa per comprovar-ne el funcionament i els treballs promoguts per l’Ajuntament per a l’abastament i ús de l’aigua extreta, les obres de la qual van ser adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros.

L´edil ha recordat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió de l´aigua potable sol·licitada per l´Ajuntament de Burriana per a la instal·lació d´un pou al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara. Aquesta concessió, publicada al Butlletí Oficial de la Província, és per un termini de 25 anys i finalitzarà al juny de 2045.

El pou per a l’aprofitament d’aigües subterrànies, l’abastament i l’extracció d’aigua potable, és capaç de subministrar 500 litres a l’hora d’aigua tractada i de fins a 4.000 m³ a l’any. A més, el govern municipal ha instal·lat una planta d’osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que serveix per “satisfer les necessitats d’abastament d’aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i veïnes de la zona que vulguin recollir aigua apta per al consum humà” .

En aquest sentit, el regidor ha manifestat que la instal·lació del nou sortidor facilita al veïnat el seu accés a aigua potable i filtrada. L’aigua és sotmesa a la planta d’osmosi inversa, en primer lloc, a un tractament de filtració mitjançant sorra i antracita, posteriorment passa per un tractament de filtració per cartutx de 5 micres i per un tractament d’osmosi inversa a través de membranes. D´aquesta manera, les persones de Santa Bàrbara podran omplir ampolles i garrafes d´aigua potable.

Aparisi ha mostrat la seva satisfacció perquè suposa, “per fi, que es faci realitat aquesta antiga reivindicació dels veïns i veïnes de Santa Bàrbara, i satisfà una demanda de l’equip de govern actual que es remunta al 2015”.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal de donar més serveis a aquesta zona del terme municipal, però hem de recordar que és una solució temporal, perquè òbviament el camí ha de ser el de la regularització i la dotació de serveis als habitatges”, ha aclarit.

Tot i això, ha afegit, “és una actuació molt important, ja que han estat executades a petició dels propis veïns. Considero que hem fet un pas important, però seguirem treballant per seguir millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”, ha conclòs.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: