L’Ajuntament de Borriana millora i modernitza l’àrea industrial del camí Fons

L’Ajuntament de Borriana ha començat les obres per millorar, modernitzar i dotar d’infraestructures i serveis de l’àrea industrial compresa entre el camí Fons, el camí Xamussa i el camí de l’Eccehomo, una actuació subvencionada per l’IVACE amb 57.738,95 euros, segons ha avançat el regidor d’Ordenació del Territori, Bruno Arnandis, a la visita realitzada juntament amb el regidor de serveis Públics, Vicente Aparisi.

Les obres adjudicades a Becsa SAU per un import de 54.208 euros i amb un termini d’execució d’aproximadament 45 dies servirà per millorar considerablement aquesta zona industrial i la productivitat existent i, amb això, potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactivin l?activitat econòmica”, ha assegurat Arnandis.

Respecte d’això, ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora a l’espai industrial-empresarial “redunden directament a les empreses instal·lades, als treballadors i treballadores, així com a la ciutadania i els usuaris del polígon”.

La finalitat, ha explicat, és “resoldre el problema de mobilitat que existeix en aquesta àrea industrial mitjançant l’adequació d’una zona d’aparcament per a vehicles a la parcel·la municipal i millorar viària i seguretat viària, ja que actualment té mancances que requereix la delimitació i senyalització de les zones destinades a la circulació de vianants, ciclistes i vehicles”, qüestions que es resoldran mitjançant la millora de la senyalització horitzontal de la calçada i del carril bici amb una separació física que servirà per millorar la mobilitat urbana sostenible.

També, ha indicat Arnandis, amb aquesta actuació es millorarà els serveis i infraestructures urbanes de la zona, perquè actualment hi ha serveis urbans en situació molt precària, com són la xarxa d’enllumenat, sanejament, proveïment i reciclatge, així com la imatge del polígon mitjançant la millora de la zona verda existent, situada a una parcel·la de l’Ajuntament.

A més, es milloraran les zones verdes, de la mateixa manera que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus. D’altra banda, Arnandis ha destacat que s’invertirà en la seguretat del polígon amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de policia local. Així mateix, es milloraran els serveis d’enllumenat, la xarxa d’aigua potable i el sanejament.

Arnandis ha precisat que aquesta nova iniciativa de remodelació de la zona industrial del camí Fondo se suma al realitzat l’any 2018, en què l’Ajuntament de Burriana va invertir juntament amb l’IVACE al voltant de 375.000 euros en la millora.

En els darrers 4 anys, la inversió global per a la millora d’àrees industrials a Borriana per part de l’IVACE s’eleva al voltant de 700.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de tres anys, perquè el 2020 la convocatòria de l’IVACE es va anul·lar a causa de la pandèmia.

L’any passat 2021 l’Ajuntament va executar les obres per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis a l’àrea industrial de la carretera de Nules, amb una inversió d’una mica més de 141.500 euros, majoritàriament subvencionats per l’IVACE. Un projecte que el consistori va implementar també amb un carril bici al llarg del carrer Argila per connectar amb el ja existent a la CV-18, per fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al polígon.

Així mateix, l’any 2019 l’Ajuntament va invertir juntament amb l’IVACE, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona i entre 2018 i 2019, 376.863 euros més en la millora de la zona industrial del camí Fondo i l’Eccehomo.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: