L’Ajuntament de Borriana lliura els premis del concurs de vídeos a Instagram de la campanya #Bloquejaelmasclisme amb motiu del 25N

L’Ajuntament de Burriana ha realitzat el lliurament de premis en un acte que ha tingut lloc a l’auditori Juan Varea i que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, regidora d’Igualtat, Maria Romero, regidora i diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, així com els centres i participants.

Les autoritats han estat les encarregades de lliurar els premis als col·lectius guardonats després del visionat de la totalitat de vídeos. El tercer premi ha recaigut al grup A2 de l’Escola Municipal de Teatre. El segon ha estat pel grup de dansa del CMARMV i el primer pel grup B1 de l’Escola Municipal de teatre.

Per la seva banda, el premi del públic amb gairebé 600 m’agrada, ha estat per al grup del centre Villa Fátima després d’una disputada cerca de likes entre diversos grups participants. Tots els premis estaven dotats amb activitats socioculturals com, per exemple, un scape room per a cada equip, entrades de cinema per al segon, primer premi i premi del públic, o un menú a un local de la ciutat per al primer premi i el del públic. Amb aquests premis, segons explicava Romero, “buscàvem oferir espais de socialització saludables per als joves”.

Aquest acte ha suposat el punt final a la campanya preparada per l’Ajuntament per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’últim dels actes que quedava a la programació no era altre que el lliurament de premis del concurs de vídeos curts de la xarxa social Instagram que s’havia llançat des de la Unitat d’Igualtat per estendre el missatge de prevenció a través de les xarxes socials i especialment entre la joventut.

La campanya, sota el lema “bloqueja el masclisme”, buscava fer referència a totes les formes de violències digitals de gènere que estan en augment i que preocupen especialment perquè, en paraules de la regidora d’igualtat, Maria Romero, “el món digital està transformant enormement la manera de relacionar-nos i és en aquest sentit que resulta fonamental que es construeixin relacions, també en el pla digital, des de la igualtat i el respecte”.

Concurs de vídeos

El concurs, que ha estat gestionat per Clar Televisió SL, oferia la possibilitat de participar a partir dels 12 anys per considerar que es tracta de l’edat en què els joves comencen a fer ús de les xarxes. S’invità a participar a tots els centres educatius de la ciutat i entitats juvenils. Les bases publicades amb aquesta finalitat marcaven la participació en l’enregistrament d’un vídeo de menys d’un minut centrat en el tema de la violència de gènere i, en particular, que fes referència a la violència digital.

A més, es demanava que s’esmentessin línies vermelles o redflags que no s’havien de traspassar en cap cas i menys en les relacions afectives. Les bases marcaven també que el vídeo podia gravar-se mitjançant qualsevol estil artístic i atorgava llibertat creativa en aquest sentit. Així, han estat un total de 12 vídeos els que s’han presentat des de 5 centres educatius de la ciutat, concretament l’IES Jaume I, el CEIP Roca i Alcaide, el CEE Pla d’Hortolans, el CC Villa Fátima i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana (CMARMV).

S’han concedit fins a 4 premis, tres per part del jurat i un que atorgava el públic a través dels que m’agrada que obtenia el vídeo a les xarxes. A més, s’ha fet esment especial a la participació de la resta però molt especialment del centre Roca i Alcaide que tot i no haver pogut concursar per no adequar-se a les bases del concurs, havia treballat l’activitat amb el tercer cicle. També s’ha fet esment explícit al treball realitzat pel Centre d’Educació Especial Pla d’Hortolans que havia presentat dos vídeos al concurs i que, tot i no haver estat premiats, el jurat i la Unitat d’Igualtat han volgut reconèixer especialment per això que suposa inclusió i trencament de barreres.

Pel que fa al jurat, cal assenyalar que es tractava d’un grup de tres noies relacionades amb la igualtat i el món audiovisual i artístic, però de fora de Borriana, per evitar possibles vincles amb els participants. Elles eren Silvia Piquer, exesportista d’elit de natació de Castelló, formada en dret i agent d’igualtat que ha treballat nou mesos a Borriana; Diana Segarra o Dayan Soul, exesportista de voleibol, actriu i cantant de Castelló, i, finalment, Patricia Ferrero, il·lusionista i creadora d’espectacles de Vila-real. Les tres components del jurat havien de qualificar tots els vídeos presentats sobre la base de criteris de qualitat estètica i narrativa així com l’efectivitat amb què es transmet el missatge “bloqueja el masclisme”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: