L’Ajuntament de Borriana impulsa murals col·laboratius per millorar l’entorn de barri la Bosca

L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Inclusió i Igualtat, ha impulsat la confecció d’uns murals al barri la Bosca de Borriana amb unes dimensions totals de 71 metres quadrats, dissenyats per Very Veritas amb les aportacions de tota la comunitat educativa de l’CEIP Roca i Alcaide i fonamentat sobre l’eix central de la relació de l’escola amb el barri i viceversa.

El mural, realitzat de manera col·laborativa a la paret exterior de l’CEIP Roca i Alcaide, ha tingut un cost de 4.622 euros. La iniciativa, segons ha explicat la regidora d’Inclusió i Igualtat, Maria Romero, ha estat una proposta de l’consistori que van recollir des del centre educatiu com a eina per “millorar l’entorn de barri alhora que servia per crear identificació amb l’espai i fomentar la cohesió veïnal “.

Així doncs, ha assenyalat, es va convidar a participar en la realització de la feina artístic i social a l’AMPA ia les famílies de el centre educatiu, també va participar tot l’alumnat, així com els joves de pis Don Bosco ubicat al mateix barri, i veïns i veïnes.

El mural totalment acabat a l’inici d’aquest any 2021 inclou part de la lletra de l’himne de l’escola, que va suposar un altre projecte que va realitzar el centre el passat any de manera col·laborativa entre tota la comunitat educativa. Així doncs, intercala les frases escollides pel propi alumnat de l’escola per destacar, com ara “sóc feliç d’estar ací”, “A l’escola Convivim gent de tot el món” i “Som més que una escola, som 01:00 comunitat “.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el “Estudi diagnòstic per a la regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà de barri de la Bosca” realitzat el passat any. D’aquest estudi va derivar un document que recollia el diagnòstic participatiu ia més es feia una proposta d’un “Pla d’acció de barri la Bosca”.

Tots dos documents van ser elaborats per Set Arquitectura Més Enginyeria SL, com a part de les actuacions cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de el Programa Operatiu de creixement sostenible 2014-2021.

En aquest Diagnòstic i Pla d’Acció es plantejaven una sèrie de conclusions, així com també es proposava la realització d’un total de 37 accions per a la millora global de barri. Entre les que s’incloïen accions d’identificació de l’veïnat amb l’espai, incloent la millora de l’estat de diferents localitzacions i donant-los, a més, importància com a eixos de trobada i convivència veïnal, com és el cas de CEIP Roca i Alcaide i l’entorn de l’Complex esportiu la Bosca.

A aquestes conclusions i proposta d’accions se suma el fet que des de les regidories d’Igualtat i d’Educació es va facilitar a l’col·legi Roca i Alcaide formació en coeducació amb l’experta Sandra Molines, amb la finalitat que el centre pogués redactar el seu Pla de Coeducació de Centre que permeti millorar la convivència i el creixement de la comunitat des de la igualtat i el bon tracte.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: