L’Ajuntament de Borriana i Facsa intensifiquen la campanya preventiva de control de plagues a la xarxa municipal de clavegueram

Des del proper dia 6 i fins al 19 d’abril es realitzarà el primer tractament integral de desratització i desinsectació corresponent a 2021
Amb la finalitat d’evitar la possible proliferació de rates i escarabats

L’Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa encarregada de la gestió dels serveis de proveïment d’aigua potable i clavegueram a la localitat, realitzaran des del pròxim dia 6 i fins al 19 d’abril, el primer tractament integral de desratització i desinsectació corresponent a 2021 , per a tota la xarxa de clavegueram del municipi, inclosa la zona dels poblats marítims, amb la finalitat de prevenir la possible proliferació de rates i insectes en el nucli urbà i el seu entorn.

Es tracta d’una actuació de caràcter preventiu que complementarà els treballs de prevenció que l’empresa realitza de manera rutinària, ja que, segons ha indicat el responsable de Serveis Públics, Vicente Aparisi, la pujada de les temperatures “pot propiciar un increment d’aquest tipus d’animals i insectes en aquestes dates i amb això molèsties a la ciutadania “.

Per garantir l’efectivitat d’aquest tractament preventiu, Aparisi sol·licita la col·laboració ciutadana, perquè en la seva opinió, “l’actuació més eficaç per lluitar contra les plagues urbanes, rau en combinar i coordinar els esforços que es realitzen en el clavegueram públic amb els tractaments complementaris particulars “, i per això ha aconsellat als veïns i les veïnes, en els dies previs, utilitzar productes d’ús domèstic a l’interior d’edificis i escomeses particulars.

En aquesta línia, recomana també a la ciutadania “condicionar els habitatges deshabitades i solars, així com utilitzar productes d’ús domèstic a l’interior d’edificis i escomeses particulars a l’objecte de que els tractaments de prevenció siguin més eficaços.

De la mateixa manera, ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l’oficina d’atenció a client de Facsa o amb l’Ajuntament davant un possible cas de proliferació de rates o insectes, per tal que es dugui a terme un reforç especial a la zona afectada.

Les tasques de desratització i desinsectació començaran a partir del pròxim 6 d’abril a tota la xarxa general municipal de sanejament, en concret, a embornals, arquetes, pous i col·lectors. En ells, la brigada d’especialistes de la companyia Facsa aplicarà tractaments en què es combinen diferents mètodes, com la polvorització o l’aplicació d’esquers rodenticides, per tal d’incrementar la seva eficàcia.

A l’respecte el regidor de Serveis Públics i el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, han advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, “inicialment, es generi una major activitat en els insectes a causa de l’efecte que produeixen els biocides”, també ha assegurat que el millor remei per evitar la seva proliferació és la col·laboració de tots “.

Tota la informació i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es poden consultar a través d’uns díptics informatius que l’Ajuntament de Borriana i Facsa han editat i que, a més de poder-se consultar a diferents edificis municipals de la localitat, s’han repartit en les diferents dependències municipals, centres públics i en establiments amb activitats de restauració.

Els treballs de fumigació dins de la campanya es duran a terme en tres fases. La primera d’elles es prolongarà fins al 19 d’abril. A l’respecte de la campanya, Vicente Aparisi i Alejandro Boado han afirmat que aquestes tasques preventives es realitzaran “en el menor temps possible ia través de batudes intensives per garantir la màxima neteja de les diferents zones a tractar, a fi de controlar així el cicle de reproducció d’aquests animals en els espais públics “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: