L’Ajuntament de Borriana ha concedit 602 ajuts Parèntesi a les tres edicions de 2021

L’Ajuntament de Borriana ha concedit un total de 602 ajuts Parèntesi en les tres edicions realitzades pel consistori durant el 2021, que han suposat una injecció econòmica de 1.312.374,95 euros per a persones autònomes i microempreses del municipi amb un global de 1.290 treballadors i treballadores, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Les tres edicions de les ajudes Parèntesis han comptat amb l’aportació econòmica de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Burriana, a fi de col·laborar amb els sectors i negocis del municipi més afectats per la situació sanitària derivada de la pandèmia.

L’alcaldessa ha assenyalat que es tracta d’ajudes “molt importants” que han reflectit “l’interès i la voluntat de les tres administracions a la causa comuna per superar la pandèmia i reactivar l’economia”, i han estat el resultat de “la col·laboració, diàleg i acord interadministratiu”.

Així mateix, ha destacat que l’equip de govern local, conscient de la urgència de les empreses del municipi afectades per percebre els fons, s’ha esforçat durant aquest any a accelerar i escurçar al màxim els terminis administratius per “agilitzar el pagament de les ajudes” .

De fet, ha subratllat Safont, “hem estat el primer municipi a convocar les tres edicions i resoldre-les per contribuir amb rapidesa a la recuperació de les empreses, a la conservació de l’ocupació ia pal·liar les conseqüències socials de la crisi sanitària”.

Per a l’Ajuntament, ha manifestat, ha suposat “un esforç econòmic i de gestió important, però la nostra prioritat ha estat donar suport a qui més ho necessita i totes les administracions hem d’actuar amb la diligència necessària per estar al costat del teixit econòmic i social de la ciutat”.

A la primera convocatòria dels ajuts Parèntesis van resultar beneficiats 193 autònoms i microempreses del municipi amb un global de 579 treballadors, que al març van rebre un total de 491.216,88 euros. A la segona edició, desenvolupada a l’estiu, van ser 236 ajuts d’autònoms i microempreses amb 462 treballadors per un import de 562.572,80 euros.

A la tercera i última convocatòria de les ajudes el 2021, resolta aquest mes de desembre, les empreses beneficiades han estat 106 amb 248 persones treballadores i una inversió de 259.085,27 euros.

Cal recordar que mitjançant els ajuts Parèntesi cada empresa del municipi, amb un màxim de 10 persones treballadores, ha pogut percebre 2.000 euros, més 200 euros per cada persona treballadora, fins a un màxim de 4.000 euros, quantitats que han estat transferides directament als comptes .

A cada convocatòria, el consistori ha anat ampliant i adaptant les activitats econòmiques i comercials del municipi que podien optar a les ajudes, perquè el major nombre de sectors econòmics, en funció de les característiques de la nostra ciutat, poguessin percebre-les i així cobrir totes les activitats econòmiques de la ciutat que s’han vist afectades.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: