L’Ajuntament de Borriana facilita la contractació de més d’un centenar de persones aturades el primer semestre de 2022

L’Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació ha aconseguit contractar el primer semestre d’aquest any més d’un centenar de persones a través de diversos programes d’ocupació engegats pel consistori amb subvencions econòmiques d’altres organismes i amb aportació pròpia, per fomentar l’ocupació i el desenvolupament local mitjançant la inserció al mercat laboral.

La regidora de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, ha indicat que mitjançant aquests programes finançats per diverses institucions “donem resposta a les necessitats específiques del municipi amb lʻexecució de projectes encaminats a reduir lʻimpacte en la desocupació i per al desenvolupament local”.

En concret, aquests ajuts han fet possible la contractació de personal tècnic, personal docent, joves per millorar la seva experiència professional o persones aturades sense qualificació per poder millorar la seva ocupabilitat mentre reben un salari, i altres despeses necessàries per al desenvolupament dels projectes.

El govern local, ha assegurat Meneu, “ha espremut les possibilitats de generació d´ocupació captant fons europeus i concorrent a programes de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de Castelló i del Govern d´Espanya”.

Així, es compta amb fins a set programes d’ocupació impulsats per l’Ajuntament gràcies al treball de la Regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació i el departament de l’AEDL municipal, que han suposat una inversió global aquests sis primers mesos de l’any que s’eleva a 1.677 .655 euros, dels quals 1.264.458 euros (el 70,81%) són aportats per altres organismes mitjançant subvencions i 413.197 euros pel consistori.

Això ha estat possible gràcies al finançament dels programes docupació de la Generalitat Valenciana Ecovid, Empuju, Explus i tallers docupació; el Pla dOcupació 2022 de la Diputació Provincial, i el programa de foment docupació agrari del Servei Públic dOcupació Estatal (SEPE).

D’aquesta manera, durant el primer semestre d’aquest any s’han contractat un total de 107 persones aturades. D’aquestes, gràcies als convenis de col·laboració amb el SEPE, durant els mesos de juliol i agost 51 treballadors agraris estan fent feines d’acondicionament i neteja de camins rurals.

Igualment, a través de la subvenció concedida pel Pla d’Ocupació de la Diputació, actualment i fins al proper 30 de setembre hi ha contractades dues persones encarregades de la neteja de les passarel·les de les platges, per mantenir-les en estat òptim durant l’època estival.

Pel que fa als Programes d’ocupació en col·laboració amb el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), continua en marxa el Taller d’Ocupació Riu Anna IV, que compta amb 25 persones, 20 de les quals formen part de l’alumnat i 5 de l’equip docent i adreça.

Pel que fa als programes Empuju i Ecovid, dirigit a persones aturades menors de 30 anys i majors d’aquesta edat, respectivament, continuen prestant serveis a les dependències municipals 16 treballadors/ores en diferents departaments.

A més, l’Ajuntament també té previst contractar el proper mes de setembre a través del programa finançat per la Generalitat Valenciana Explus, per a desocupats majors de 30 anys, 9 persones més en diferents àrees com pintor, peó de cementiri, auxiliars administratives, conserges, tècniques animació sociocultural i turisme.

De la mateixa manera i gràcies al programa Empuju, per a aturats menors de 30 anys, a finals d’agost començaran a prestar els seus serveis 4 persones en diferents ocupacions com a paleta, auxiliar administrativa, tècnic en sistemes microinformàtics i periodista.

Meneu ha recordat que, des del 2015, les polítiques de foment d’ocupació són una prioritat per a l’equip de govern, incrementant la gestió i els recursos destinats als diferents programes d’ocupació i formació. De fet, ha precisat, els recursos municipals previstos pels governs municipals anteriors fins a l’any 2015 eren de 54.000 euros aproximadament, i des de llavors s’han incrementat fins a assolir els 360.000 euros en els darrers exercicis, i 1,6 milions comptant amb el finançament altres organismes.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: