L’Ajuntament de Borriana convoca el premi d’Investigacions Històriques 2022 dotat amb 2.000 euros

L’Ajuntament ha convocat una nova edició del concurs Premi Ciutat de Borriana d’Investigacions Històriques, dotat amb 2.000 euros, a fi de fomentar l’estudi i la investigació sobre la documentació o materials històrics relacionats amb la història local del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, els aspirants únicament han de presentar els projectes de l’estudi i tan sols el que resulti elegit estarà obligat a desenvolupar-se i finalitzar-ne la investigació. A les anteriors edicions es presentaven les investigacions definitives i completes.

“Tan sols el projecte seleccionat pel jurat ha de realitzar-se, completar-se i lliurar-se”, ha precisat Granel, que ha incidit que amb aquest canvi es pretén “augmentar la participació dels investigadors ja que la pròpia investigació ja és un al·licient perquè ja es remunera amb una part del premi, cosa que anteriorment no passava”.

D’aquesta manera, el premi econòmic s’abona en dues fases, la meitat en ser elegit el projecte i l’altra meitat quan hagi estat presentat el treball final, que s’ha de lliurar en el termini màxim d’un any natural des de la concessió de l’ajut . Tot i això, en el cas que el jurat consideri que el treball resultant no s’ajusta al projecte seleccionat, “es minorarà o no s’abonarà l’altra meitat del premi”, ha aclarit l’edil.

D’altra banda, el responsable municipal de Cultura ha valorat “positivament” que la Universitat Jaume I formi part d’aquest premi, perquè al seu parer suposa “un recolzament acadèmic importantíssim per donar més rellevància a un premi basat en la història de la nostra ciutat” .

Dues categories

El concurs compta amb dues categories, una general dotada amb un únic premi de 2.000 euros, que es desemborsa en dues fases, la meitat en ser elegit el projecte i l’altra meitat en lliurar el treball final. A aquesta categoria poden concórrer les persones de més de 18 anys, i també presentar-hi treballs elaborats per un equip de recerca format per diverses persones.

L’altra categoria, anomenada Francesc Roca i Alcaide, va dirigida a estudiants de l’UJI i es concedeix un únic premi de 200 euros. En aquest apartat poden concórrer treballs de fi de grau (TFG), sempre que estiguin relacionats amb Borriana i vinculats amb el grau a Història i Patrimoni o amb el grau a Humanitats de la Universitat Jaume I de Castelló.

Per a ambdues categories el termini de presentació de projectes finalitza el 30 doctubre de 2022 i el jurat es reunirà al novembre per tal delegir un dels projectes presentats. Les bases es troben a la web municipal, , al tauler d’anuncis.

Requisits de les obres

Els projectes i el treball, ha assenyalat Granel, han de tenir com a objectiu elaborar un estudi basat en la investigació o recopilació de fonts històriques amb registres documentals, materials visuals, sonors o audiovisuals, per al coneixement del municipi i el seu entorn immediat, “ tenint en compte que Borriana ha de ser l’eix central i la part principal de la feina”.

Podran estar escrits en valencià o castellà, però hauran de ser originals i no haver estat guardonats en altres concursos. A més, les persones aspirants han de lliurar una còpia del treball per al fons de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Borriana.

Criteris objectius de concessió del premi

Respecte als criteris de valoració dels projectes presentats, el regidor de Cultura ha assenyalat que es tindrà en compte “l’interès i l’originalitat del tema, el caràcter específic de les investigacions davant de les de tipus general i la metodologia de recerca”.

També s’avaluarà l’ús de fonts primàries, la seva fiabilitat, la correcció i la claredat de l’expressió escrita del projecte, les referències bibliogràfiques i documentals pertinents, i la seva estructura.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: