L’Ajuntament de Borriana bonificarà el 2020 obres d’especial interès municipal, per fomentar l’ocupació, el turisme i la cultura i incentivar la creació d’empreses

L’Ajuntament mantindrà invariable per al 2020 l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), ia més bonificarà construccions i instal·lacions i obres que es declarin d’especial interès municipal, amb la finalitat de fomentar l’ocupació, el turisme i la cultura ia més incentivar la creació i modernització d’empreses.

Segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, l’equip de govern ha inclòs noves bonificacions en l’ordenança fiscal de l’ICIO que s’inclouran en els pressupostos del pròxim exercici, i entraran en vigor l’1 de gener 2020 quan començaran a aplicar-se per a tots els veïns i veïnes i empreses.

Rius ha subratllat que un dels objectius de la iniciativa és, precisament, “limitar els supòsits des de la ordenança municipal per evitar conflictes i contenciosos en els quals el jutge té la potestat de saltar-allò que s’ha aprovat en el Ple Municipal”.

També es pretén concretar, ha manifestat la responsable municipal d’Hisenda, què és el que l’equip de govern vol incentivar, i en aquest cas s’ha referit al “turisme i la creació de places hoteleres, ajudar les empreses a renovar-se i modernitzar-se, el manteniment del conjunt històric, i la creació de centres educatius, socials o mèdics en què, a més del benefici social, concorre també l’ajuda al foment de l’ocupació “.

Així, concretament, per circumstàncies socials i de foment de l’ocupació, s’aplicarà un 50% de bonificació en el cas dels centres d’educació, d’assistència mèdica i centres assistencials, tant de gestió pública com privada.

També per circumstàncies d’interès cultural s’aplicarà la bonificació, ja existent, del 50% a totes les construccions que es realitzen dins el conjunt històric de Borriana declarat ‘Bé d’interès Cultural’, i s’incrementarà la bonificació al 95% en el cas de rehabilitació d’edificis catalogats.

I, per circumstàncies de foment de l’ocupació, s’aplicarà una bonificació del 50% a les construccions que es realitzen en locals afectes a una activitat econòmica, que s’incrementarà al 95% en els supòsits de nova construcció o ampliació d’hotels, càmpings o altres serveis d’allotjament, englobats en l’Agrupació 68 de l’IAE.

A més, la regidora d’Hisenda ha recordat que també s’ha decidit mantenir congelat l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), en el qual ja hi ha bonificacions en les ordenances amb criteris de foment de l’ocupació, com per la creació d’ocupació, de l’50 % de la quota quan en una empresa hagi un increment en 10 o més treballadors amb contracte indefinit.

Igualment en l’IBI ja existeixen bonificacions amb criteris de capacitat econòmica i causes socials des de l’any 2017, concretat en un supòsit de bonificació indefinida del 50% de l’IBI als habitatges de protecció pública, promogudes per la Generalitat Valenciana, per ser declarades d’especial interès municipal en estar sumant esforços en garantir el dret a l’habitatge.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: