L’Ajuntament de Borriana anima les empreses locals a inscriure’s a les borses de professionals i empreses que abasteixen o treballen per a la institució municipal

L’Ajuntament de Borriana està actualitzant les borses per a la contractació de professionals i empreses locals a fi, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, de “reactivar l’adjudicació dels contractes d’obres menors a les empreses locals” conforme el consistori vagi desenvolupant projectes públics, així com per a la realització de compres de diversa índole per part del consistori.

Des de la corporació s’anima les empreses locals a inscriure’s a la borsa d’empreses existents perquè els professionals, autònoms i empreses locals de Borriana puguin sol·licitar la seva inclusió a les borses públiques per a l’execució de projectes i obres públiques amb l’Ajuntament, o bé per a làrea dobres i equipaments, execució dobres i subministraments i especialitats.

L’alcaldessa ha destacat que la finalitat és afavorir la recuperació dels autònoms, les pimes i els sectors productius, “una manera més d’oferir suport i ajudar les petites empreses locals a la seva recuperació econòmica”, ha insistit.

Per això, l’Ajuntament actualitza constantment el registre de possibles contractistes i subministradors locals amb l’Ajuntament, segons l’activitat econòmica que realitza cada empresa o autònom, a través del web a la secció de contractació, on es pot trobar el model de sol·licitud per a la seva inclusió a la base de dades.

L’alcaldessa ha destacat la “importància” d’aquesta actuació, “una més de les implementades pel consistori dins del pla municipal per ajudar i col·laborar en la reactivació econòmica i comercial de la ciutat” i ha concretat que aquesta iniciativa “suposa una gran inversió econòmica, atès que en els darrers exercicis s’ha incrementat la despesa municipal per obres menors de reparació i rehabilitació”

En aquesta línia, Maria Josep Safont ha subratllat que des del 2015 s’ha mantingut el període mitjà de pagament a proveïdors per sota del límit legal, fins i tot en els dos anys de la crisi sanitària provocada per la pandèmia, fins a arribar al voltant de 15 dies. Reducció que es va aplicar a l’abonament de factures, durant l’any passat, que van pujar a un import de 13.872.710 euros, segons ha explicat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius.

Dins del full de ruta en la gestió econòmica del consistori, ha manifestat l’edila d’Hisenda, s’han tramitat amb celeritat les despeses i l’aprovació de les factures perquè els fons arribessin com més aviat millor als autònoms i empreses que treballen per al Ajuntament, dotant-les ràpidament de liquiditat en un exercici difícil per a molts sectors pels efectes negatius de la pandèmia”.

D’aquesta manera, ha continuat l’edil d’Hisenda, “el consistori promou que els sectors econòmics locals puguin cobrar els serveis prestats en temps i forma, i contribueix a fer que els autònoms i les petites i mitjanes empreses que treballen per al consistori tinguin liquiditat en aquesta difícil situació”.

Durant aquest primer semestre del 2022, la mitjana de pagament ha estat de 16 dies, ha destacat Rius, per sota dels trenta dies establerts per la Llei de Morositat. Així mateix ha subratllat que el total de factures pagades a proveïdors el 2022 en els 6 primers mesos d’aquest any ascendeix a 6.874.962 euros, i ha posat èmfasi que “des que comencem a governar el 2015, no es queda cap factura als calaixos pendent de pagament per falta de crèdit”.

Al respecte, Rius ha valorat que la dinàmica en els darrers anys del pagament a proveïdors suposa “un factor més per a la millora i enfortiment de diferents sectors econòmics locals, ja que en tot moment han pogut cobrar els serveis prestats al consistori en temps i forma , de manera que la confiança i la capacitat de gestió entre empreses i Ajuntament ha anat també en augment clarament”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: