L’Ajuntament de Borriana adjudica l’inici de les obres que transformaran la Bosca en un bulevard

L’Ajuntament de Borriana ha adjudicat les obres de regeneració urbana del barri la Bosca a l’empresa RAVI per un import de 673.492 euros distribuïts en dos anys. Aquesta actuació suposa l’inici de la conversió dels carrers la Bosca i Miguel Ángel en un bulevard, amb voreres més amples.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, la licitació suposa l’inici per a la regeneració global del barri la Bosca per tal de convertir la zona en un ampli bulevard i dotar-la de més espai per als vianants.

Es tracta d’una de les intervencions prioritàries de l’equip de govern en aquesta nova legislatura i que s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), dins de les mesures per promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Arnandis ha recordat que el barri la Bosca s’enquadra precisament en l’apartat de la regeneració física, econòmica i social d’àrees desfavorides, perquè “és un dels més desfavorits del municipi, amb un elevat nombre de persones migrants concentrades en dos blocs d’habitatges situats al carrer Thomas Alba Edison, amb unes zones interiors públiques en molt mal estat “.

Així, amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social i la regeneració urbana, ha assegurat l’edil d’Urbanisme, es desenvoluparan accions de rehabilitació física del lloc i els seus voltants, i la renovació d’aquestes zones interiors públiques dels immobles.

Una intervenció que compta amb una inversió de prop de 700.000 euros cofinançada en un 50% per la Unió Europea i que s’executaran en un màxim de 7 mesos. Les obres començaran, als carrers la Bosca, Miguel Ángel i Thomas Alba Edison, ha indicat el regidor d’Urbanisme.

Al carrer la Bosca s’ampliarà la vorera est fins als 4 metres d’amplada, eliminant aquesta línia de pàrquing. Al carrer Miquel Àngel, s’ampliarà la vorera aquest uns 2,2 metres més, de manera que també desapareixeran les places d’aparcament d’aquest costat. En tots dos casos es renovaran les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, se soterraran els cables d’alta tensió i se substituiran els fanals.

Posteriorment, una altra acció prevista serà la relocalització i concentració dels serveis socials a l’antic ambulatori, un cop que el consistori ha aconseguit la cessió de l’edifici per als propers 30 anys, “qüestió fonamental per rebre els diners dels fons Feder”, ha recordat Arnandis.

Un altre projecte relacionat amb el barri de la Bosca en vies d’execució és la redacció d’un estudi diagnòstic sobre el perfil socio-urbanístic del barri que ha encarregat i que es preveu que estarà a punt en l’últim trimestre de l’any.

Entre altres qüestions, el document plantejarà mesures concretes per reduir les bosses de marginalitat, potenciar la resolució de conflictes socials, millorar l’estètica urbana de la Bosca i afavorir la inclusió social dels veïns en situació de pobresa.

La previsió de l’Ajuntament, ha assegurat el regidor d’Urbanisme, és “activar totes les mesures que suggereixi l’estudi en un horitzó de tres anys”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: