L’Ajuntament d’Almassora ratifica l’acord de personal amb el compromís d’incrementar la plantilla de la Policia Local

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ratificarà aquesta vesprada l’Acord Marc del Personal Funcionari i el Conveni de Personal Laboral signats pels representants sindicals i l’equip de govern després de set anys de negociacions. Els documents incloen un annex amb els articles que regulen les condicions laborals de la Policia Local i en el qual s’arreplega el compromís de modificar el sistema de torns de treball, un extrem per al qual és necessari explicar aconseguir els 42 agents disponibles per a aquestes rotacions.

“La nostra voluntat és incorporar tres agents als 39 que actualment desenvolupen les seues funcions mitjançant aquest sistema”, ha confirmat el regidor de Personal i Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán. Segons ha explicat l’edil, disposar de més recursos permetrà “implantar una planificació regular de les jornades de treball, un fet que repercutirà directament en una millora del servei que presten els i les agents a la ciutadania”.

Per a açò, el conveni estableix un termini de dos anys des de l’entrada en vigor del text. Després d’aconseguir la xifra de 42 agents, el consistori i els representants dels sindicats policials obririen la porta a la implantació d’un únic torn laboral (tot alternant matins, vesprades i nits) basat en set dies continuats de treball i altres sietes consecutius de descans.

Una altra de les novetats de l’acord és la inclusió de tots els elements de vestuari necessaris per al desenvolupament de les seues funcions, entre els quals s’inclouen, per primer vegada, espráis de defensa. Així mateix, la Policia Local adquirirà jupetins antibales per a la totalitat dels membres del cos municipal (actualment els agents comparteixen les unitats disponibles), entre els quals estaran incloses equipacions amb un disseny adequat per a les agents.

Cal destacar que, després de la ratificació prevista per part del ple per a aquesta vesprada, culminarà un procés de renovació dels acords laborals que va començar en 2011 i que l’equip de govern ha impulsat per a accelerar la seua aprovació. El nou conveni, el qual afecta a tot el personal laboral i funcionari del consistori, arreplega aspectes com la concessió de permisos per a l’assistència a cursos externs, així com el temps de treball el que s’empre a assistir a jornades, seminaris i a accions formatives i de reciclatge professional impulsades per l’administració municipal.

L’acord també integra les accions arreplegades en el Pla d’Igualtat per a Empleats i Empleats de l’Ajuntament d’Almassora i l’ampliació a sis setmanes de la baixa per paternitat. Les incorporacions al treball després de baixes per radioteràpia i quimioteràpia seran progressives i d’acord a l’estat de salut dels profesionals. Milloren també les prestacions socials i sanitàries, que beneficiaran en major mitjana al personal les retribucions del qual siguen més baixes.

 

 

 

 

Informació i Foto: www.almassora.es

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: