L’ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres de millora a l’entorn de l’estació de ferrocarril

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres de millora a l’entorn de l’estació de ferrocarril. L’actuació permetrà habilitar un espai d’aparcament i garantir l’accessibilitat de la vorera que connecta el baixador amb els primers habitatges del casc urbà. A més de la intervenció amb càrrec al pressupost del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), el consistori està a l’espera de rebre autorització per part d’Adif per a instal·lar càmeres de seguretat.

En concret, l’empresa encarregada de les obres ha d’asfaltar la zona en la qual aparquen els vehicles, en els voltants de la façana est. La terra que cobria aquest espai fins avui quedarà compactada per a habilitar una zona de pàrquing públic amb marques d’aparcament en el sòl per a ordenar l’estacionament i evitar la situació actual. En aquests moments la zona impedeix l’accés de vehicles per a no interferir en els treballs.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora ha inclòs el formigonat de la vorera, que manca de paviment i que connecta amb la rotonda dels Herois del 9 de març, per on accedeix la majoria dels usuaris de l’estació, tant a peu com amb cotxe. L’absència d’aquesta vorera i la deterioració de l’entorn dificulten l’accessibilitat i propicien caigudes pel mal estat de la via.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, que ha visitat les obres aquesta setmana, ha demanat disculpes per les molèsties als usuaris de l’estació. No en va, els treballs impedeixen aparcar vehicles en els voltants de l’estació i dificulten el pas als transeünts. “Seran només unes setmanes però el resultat mereixerà la pena perquè millorarà ostensiblement la imatge i la comoditat d’aquest espai freqüentat diàriament pels usuaris dels trens de rodalies”, segons Trenco.

D’altra banda, l’equip de govern està a l’espera que Adif concedisca l’autorització sol·licitada per a instal·lar càmeres de vigilància en l’entorn amb l’objectiu de millorar la seguretat de la zona. El consistori s’ha dirigit a l’entitat pública, responsable del baixador, perquè atenga la petició i incremente les mesures de vigilància en aquest espai freqüentat diàriament pels usuaris de trens Rodalies.

Tot açò completarà l’actuació duta a terme mesos arrere per Adif amb el clos d’un perímetre de seguretat per a evitar l’aparcament al costat de les vies del tren i que els usuaris creuaren a l’altre costat de forma imprudent. A més, en cas que els tècnics ho estimen oportú, el regidor de l’àrea s’ha compromès a habilitar més punts de llum al costat de l’estació per a incrementar la seguretat d’aquest espai.

 

Informació i Foto: http://www.almassora.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: