L’Ajuntament d’Alacant s’adhereix a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori de la Generalitat

L’Ajuntament d’Alacant va formar part de l’Agència Valenciana de Protecció de el Territori (AVPT), ​​segons s’ha abordat en la reunió que amb aquest objectiu han mantingut la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i presidenta de la AVPT, Imma Orozco i el regidor d’Urbanisme de la ciutat, Adrián Sants.

Després de la reunió, la secretària autonòmica de Territori ha destacat que “Alacant és un dels primers municipis que ha mostrat el seu interès en formalitzar la seva adhesió a la AVPT, i si els ajuntaments petits tenen dificultats, en general, per no tenir mitjans, les grans ciutats tenen el problema que centren la seva atenció i els seus esforços en la disciplina urbanística en el sòl urbà, no podent atendre sovint el que passa en sòl no urbanitzable (SNU) “.

Així mateix, ha afegit que “en tot cas, a l’alliberar-se de la disciplina urbanística en SNU, les grans ciutats també poden dedicar més recursos a altres tasques urbanístiques, com agilitzar els procediments de llicències, per exemple”.

A més, Imma Orozco ha assenyalat que “esperem que l’exemple d’una gran ciutat com Alacant, encoratgi a altres ciutats grans i mitjanes a sumar-se a la AVPT”. Per a la secretària autonòmica de Política Territorial, “d’aquesta manera demostrarem que la protecció del territori és una qüestió que ens uneix més enllà de la mida dels municipis, les competències de les administracions o el signe polític; és una qüestió que ens ha de preocupar a totes i tots, a el conjunt de la societat valenciana “.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme d’Alacant, Adrián Santos, ha destacat que “aquesta reunió amb la secretària autonòmica ha servit per traslladar l’acord plenari i així anar treballant conjuntament per formalitzar l’adhesió de l’Ajuntament d’Alacant a l’Agència de Protecció de l’Territori així com l’interès de l’Ajuntament de formar part “.

L’Agència Valenciana de Protecció de el Territori és un organisme autònom de la Generalitat, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, consultar aquí, amb l’objectiu, en darrera instància, de la protecció de terra rural, entès com a recurs natural escàs, limitat i no renovable, des de la perspectiva que la mesura de protecció més efectiva i eficaç és la prevenció, mitjançant la inspecció territorial, el que evitarà la irreversibilitat o la consolidació que es pugui construir il·legalment, així com la creació a la ciutadania d’una falsa confiança, ha recordat Imma Orozco.

En aquest sentit ha explicat que “efectivament, fins ara, la intervenció administrativa quan l’obra ja està finalitzada s’ha evidenciat complicada i costosa, sense que la situació pugui revertir en la gran majoria dels casos”.

Un cop aprovats els Estatuts de la AVPT pel Consell, consultar aquí, els ajuntaments, mitjançant acord Plenari, poden acordar l’adhesió a l’Agència, de manera que deleguen les seves competències en les funcions de restabliment de la legalitat urbanística en el sòl no urbanitzable , assegurant una adequada vigilància, persecució i restauració de les infraccions urbanístiques i representant una descàrrega per als ajuntaments.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: