L’Agenda Valenciana Antidespoblament impulsa dos projectes prioritaris a la Vall d’Albaida

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra (Avant), ha anunciat l’impuls de dos projectes prioritaris a la Vall d’Albaida després de reunir-se amb responsables dels municipis de la comarca.

En aquest sentit, Segarra ha recordat que entre les prioritats d’Avant hi ha la de donar a conèixer els problemes dels municipis amb menys població i impulsar projectes que permetin un canvi estructural a nivell econòmic per repercutir positivament en la vida de les i els veïns de la zona.

Així, la directora general ha assenyalat que treballar en els projectes reals de la zona “afavoreix el desenvolupament econòmic de la mateixa i significa donar oportunitats als municipis per abordar el present amb la mirada posada en els reptes que permetran frenar la despoblació de aquests pobles “.

La comarca de la Vall d’Albaida suma un total de 34 municipis, dels quals 30 tenen una població menor de 5.000 habitants i, d’aquests, 15 tenen menys de 500 habitants.

Aquesta realitat demogràfica és un dels factors que han motivat la reunió de la directora general a Alfarrasí amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis confrontants per abordar qüestions que preocupen al territori, entre les quals destaca la necessitat d’abordar els problemes que ocasiona el pantà de Bellús a la ciutadania.

En aquesta trobada, Jeannette Segarra ha convocat el president de la Comissió Hidrogràfica de l’Xúquer, Miguel Polo, i a l’responsable d’ADIF de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio. Les dues entitats són claus per solucionar els problemes derivats de la mala qualitat de l’aigua; la construcció d’un viaducte i l’augment de el nivell de l’embassament són accions de gran rellevància i que requereixen de la cooperació entre administracions, segons la responsable d’Avant.

Jeannete Segarra ha assenyalat que aquesta zona també pateix “el risc de despoblació i l’única via per frenar aquest efecte és resoldre els problemes des de la cooperació entre institucions”. “Superar obstacles ens obre un ampli ventall d’oportunitats; repensar l’activitat en aquests municipis, fomentar el turisme d’interior i impulsar aquestes zones com a referència de l’esport a l’aire lliure”.

La directora general d’Avant ha apostat per mostrar la riquesa paisatgística dels municipis d’interior, “un atractiu turístic de qualitat i diferent”.

“L’oferta de la Comunitat Valenciana és molt diversa i àmplia” i, per això, ha indicat que l’interior “és un món per descobrir, que apassiona quan el coneixes, et permet practicar innombrables activitats esportives, trobades familiars i aprenentatge de l’entorn” . “És un valor de riquesa econòmica per a la zona i per al conjunt de la Comunitat”.

L’aposta per millorar les condicions de pantà de Bellús activa una oferta turística de la zona. Un nou concepte que passa pel condicionament de la llera de l’embassament per a activitats d’esbarjo, esports aquàtics i rutes a la zona; un reclam per a visitants des de la sostenibilitat i el respecte mediambiental.

Monestir Corpus Christi de Llutxent

El monestir Corpus Christi és un altre dels grans valors reconeguts a la comarca i l’ajuntament de Llutxent ha treballat per mantenir-lo. Aquest monestir és propietat de la Diputació de València i va ser seu de la primera facultat que va tenir la Comunitat Valenciana d’Art i Teologia.

La directora general d’Avant ha explicat que sempre ha estat una prioritat per al consistori de Llutxent, que ha treballat per la seva restauració i per la rehabilitació de les seves instal·lacions.

A la reunió amb l’equip de el consistori municipal i amb la mancomunitat s’ha assenyalat la necessitat d’articular una proposta que “enalteixi a el Monestir com a recurs turístic i valor patrimonial de la zona i de la Comunitat”.

Jeannette Segarra ha incidit que tots “tenim la responsabilitat de protegir el nostre patrimoni, el nostre interior acull veritables joies de la nostra història, són part de la nostra identitat. El Monestir Corpus Christi de Llutxent és un recurs que no podem abandonar, és valor com a recurs turístic per a la zona i tota la Comunitat “.

Finalment, la directora general d’Avant s’ha compromès a seguir treballant per augmentar els recursos destinats a l’Monestir i posar en marxa una comissió de treball amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i amb la Universitat de València, que orienti i assessori en la incorporació de noves funcionalitats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: