L’Agència Valenciana del Turisme promociona l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat en l’esdeveniment ‘L’Albufera de les aus’

Informació i Foto: http://www.gva.es

L’Agència Valenciana del Turisme promociona durant aquest cap de setmana l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana en l’esdeveniment ‘L’Albufera de les aus’, on diferents entitats, associacions conservacionistes i empreses vinculades al turisme ornitològic en l’Albufera pretenen donar a conéixer la diversitat i el valor de les aus d’aquest important aiguamoll.

Turisme participa en l’organització a la segona edició del festival ‘L’Albufera de les aus’ que se celebra durant aquest cap de setmana, i que inclou una sèrie d’activitats “passatgeres” com xarrades i ponències, fira d’entitats, exposicions, cinema a l’aire lliure, tallers i jocs infantils a l’entorn de l’aiguamoll.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que ‘L’Albufera de les aus’ “és el primer esdeveniment dedicat en exclusiva a l’observació d’aus i pretenem que les activitats es consoliden en el temps fins a arribar a convertir-se en cites obligades per als aficionats”.

A més, ha explicat que en aquest festival “s’han programat activitats per a tot tipus de públics, amb la intenció que l’Albufera es convertisca en el focus d’atracció de tots aquells interessats en el món de les aus”.

Colomer ha destacat que el turisme ornitològic “es tracta d’un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent, amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural com a base de la seua experiència turística” i ha incidit que treballar en el desenvolupament d’aquest tipus de producte turístic “forma part de la nostra estratègia per desestacionalizar i ampliar l’oferta de la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, Colomer ha ressaltat que “ens interessa treballar un segment de la demanda que no solament és essencialment respectuós amb els valors naturals, sinó que desestacionalitza la temporada i presenta un significatiu poder adquisitiu”.

Cal assenyalar que el certamen ‘L’Albufera de les aus’, que enguany celebra la seua segona edició, aspira a convertir-se en l’esdeveniment referent a València dedicat a la divulgació de l’observació, l’educació ambiental i la conservació de les aus, a més de ser l’aparador de l’oferta turística valenciana al voltant del producte de birdwatching.

Festival ‘L’Albufera de les aus’

El festival ‘L’Albufera de les aus’ se celebra en diversos escenaris; el divendres en la Casa Forestal del Saler es va celebrar una taula de debat al voltant de les claus per a la conservació, divulgació i gestió del Parc Natural i en la qual també es va debatre sobre el turisme ornitològic.

El dissabte, en el centre d’interpretació del Racó de l’Olla se celebra una fira on associacions, empreses i institucions, entre les quals estarà l’Agència Valenciana del Turisme, mostren les seues ofertes d’activitats relacionades amb les aus, alhora que es realitzen tallers d’òptica, observació d’aus acompanyades per l’Associació Valenciana de l’Ornitologia i conferències.

En concret, l’Agència Valenciana del Turisme participa amb un lloc, on mostrarà a tot el públic assistent al festival l’oferta turística de la Comunitat dedicada al turisme ornitològic.

A la vesprada, l’esdeveniment continua a la Casa Forestal del Saler on es reprendran les ponències i fins i tot es projectarà una pel·lícula a l’aire lliure per als que vulguen assistir.

Diumenge es realitzarà una marató ornitològica per equips i també un “xiquimaratón” per a xiquets, amb barca i a peu, pels escenaris que ofereix l’Albufera per a gaudir de l’observació d’aus.

Birdwatching a la Comunitat Valenciana

Birdwatching és un producte molt especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística, i també amb la qualitat de conservació d’aquest patrimoni natural.

En el moment actual, en el qual es constata una tendència a l’alça del turisme en espais naturals, el turisme ornitològic és una oportunitat per la desestacionalizalització de les destinacions de costa preperes a espais naturals del litoral, i d’igual manera en les zones rurals d’interior on la biodiversitat també és molt variada.

La Comunitat Valenciana alberga una bona representació d’ecosistemes com la muntanya mediterrània, pinedes, alzineres, rouredes, boscos de ribera, aiguamolls costaners, sistemes dunars, així com penya-segats costaners, que fa que es puguen observar una àmplia diversitat d’aus, algunes de les quals són d’alt interès per a qualsevol aficionat britànic o europeu ja que estan absents o pràcticament absents de la seua avifauna (àguila cuabarrada, xarxet marbrenc, ànec capblanc, martinet ros, collalba negra, abellerol, calàndria comuna, hortolà negre, verderol i unes altres).

A més, la declaració de 40 zones d’especial protecció d’aus és una bona mostra de la importància ornitològica de la geografia de la Comunitat Valenciana, cada vegada més considerada pels visitants.

El turisme ornitològic, amb un gran potencial de desenvolupament a la Comunitat Valenciana, es caracteritza per ser un producte dinamitzador en espais naturals, tant del litoral com de l’interior, per no tenir estacionalitat i per atraure a un segment de demanda de despesa mitjana/alta, la qual cosa fa recomanable la seua promoció.

Per açò, l’Agència Valenciana del Turisme desenvolupa diferents accions per la seua promoció, entre les quals destaca l’assistència a fires especialitzades com la del passat mes de febrer, a la qual la Comunitat Valenciana va assistir a la FIO (Fira Internacional de Turisme Ornitològic) d’Extremadura, el principal certamen que se celebra a Espanya al voltant d’aquest producte turístic. També va estar present en la MadBird, celebrada al juny a Madrid i ha participat per primera vegada en el Delta Birding Festival, que es va celebrar al setembre en el Delta de l’Ebre, a Tarragona.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d