L’Agència Valenciana de Protecció del Territori té 968 expedients en marxa i 279 ajuntaments adherits el primer any de funcionament

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), en el primer any de funcionament, està treballant amb 968 expedients, té un total de 279 ajuntaments adherits i, juntament amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha xifrat al voltant de 108.000 els habitatges posteriors al 1976, construïts en sòl no urbanitzable susceptibles d’acollir-se als procediments que preveu la llei per Minimitzar Impactes.

Amb motiu del primer aniversari de la creació d’aquest organisme autònom, adscrit al departament que dirigeix la consellera Rebeca Torró, s’ha organitzat a Elx, seu de l’Agència, una jornada sobre ‘La Disciplina Urbanística: l’ús racional i sostenible del sòl no urbanitzable’.

Aquesta jornada s’emmarca en les accions formatives que organitza l’AVPT per posar en comú els esforços que s’estan realitzant per al compliment adequat de la disciplina urbanística al sòl no urbanitzable i protegir, des de totes les perspectives, el sòl, els recursos naturals, paisatgístics i patrimonials, i vetllar per la utilització racional, sostenible i legal del sòl.

Aquesta jornada compta amb la participació del secretari general per al Repte Demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica, Francesc Boya; la presidenta de l’AVPT i secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco; la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo; el director general d’Urbanisme, Vicente García Nebot; el director-gerent de l’AVPT, Manuel Civera; el vicesecretari general de l’Ajuntament de Madrid, Juan Orquín; la professora de Dret Administratiu de la Universitat de València, Inmaculada Revuelta; el degà del Col·legi d’Enginyers de Montes de España, Eduardo Rojas; i l’expert en arquitectura bioclimàtica, Vicent Guallart.

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori es crea amb l’objectiu de defensar el territori de la Comunitat Valenciana davant de possibles infraccions greus i molt greus contra la legalitat urbanística al sòl no urbanitzable, i assumeix la competència en la disciplina urbanística dels municipis que decideixen adherir-s’hi.

A la Comunitat Valenciana estan localitzats en sòl no urbanitzable 193.919 habitatges, segons dades obtingudes del cadastre. Del total d’aquests habitatges, 66.671 estan construïts abans de 1976 i són considerats habitatges legals d’acord amb el que disposa el Text Refós de la LOTUP.

Així mateix, s’han estimat que hi ha uns 128.000 habitatges posteriors al 1976, construïts en sòl no urbanitzable a la Comunitat Valenciana, dels quals 107.851 serien susceptibles d’acollir-se als procediments que preveu la llei per minimitzar impactes. D’aquests habitatges es localitzen per províncies 11.574 a la de Castelló; 44.898 a la de València, i 51.379 a la d’Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: