L’Agència Valenciana de Protecció del Territori assumeix les funcions en matèria de protecció de la legalitat urbanística

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) assumeix a partir d’avui, dimecres 9 de març, l’exercici en exclusiva de la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable als municipis que s’han adherit fins aquest moment, segons la resolució que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En concret, ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “són 215 municipis valencians els que han acordat a les sessions del ple dels seus ajuntaments, traslladar aquesta competència a l’Agència”. Alhora, ha destacat l´important paper d´aquest organisme autònom de la Generalitat adscrit a la conselleria i ha recordat que “l´ordenació del territori és tasca de tots i és fonamental en la lluita contra el canvi climàtic i l´avenç cap a la sostenibilitat”.

Així, els ajuntaments adherits deixaran d’incoar els expedients sancionadors i de restauració de les il·legalitats comeses a partir d’aquesta data ja que l’Agència assumeix la competència efectiva i serà l’encarregada de tramitar-los, resoldre’ls i executar-los, encara que els municipis que així ho hagin sol·licitat expressament, podran remetre infraccions anteriors a aquesta data”, ha assenyalat el conseller.

També, per a la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i presidenta de l’AVPT, Imma Orozco, “s’ha aconseguit una fita importantíssima que ha de contribuir a evitar la comissió d’il·legalitats a terra rural, un recurs limitat i no renovable la preservació del qual és fonamental per a la lluita contra el canvi climàtic”. En aquest sentit ha apuntat que “les normes estan per complir-les i l’Agència comença la tasca complicada d’actuar de manera dissuasiva i exemplaritzant, entenent que la prevenció és la mesura més efectiva de protecció”.

Per part seva, el director gerent de l’Agència, Manolo Civera, ha remarcat l’esforç que ha suposat “posar en marxa aquest organisme des de zero perquè avui pugui assumir aquestes competències de manera efectiva des de la seva seu a Elx, encara que la dotació completa de personal es produirà al llarg de l?any”. A més, ha indicat que “serà vital la col·laboració amb els ajuntaments i cossos i forces de seguretat perquè siguin els ulls de l’Agència al territori”.

La posada en marxa de l’AVPT implica que ja es poden concloure els procediments de minimització de l’impacte ambiental i territorial que preveu la LOTUP, ja que es podrà complir el requisit de traslladar les llicències concedides pels ajuntaments a l’empara d’aquest procediment i que aquest organisme haurà de supervisar.

Amb l’objectiu d’encoratjar més municipis a l’adhesió i implicar-los en la posada en marxa, l’AVPT celebrarà demà dijous el Consell de Direcció, format per representants dels municipis adherits, diputacions provincials i altres departaments de la Generalitat. a la seu de la FVMP, on prèviament la presidenta i el director de l’Agència mantindran una reunió amb el president, Rubén Alfaro.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: