L’aeroport de Castelló s’incorpora al programa de certificació que avalua els avenços en matèria de descarbonització

L´aeroport de Castelló s´ha incorporat al programa Airport Carbon Accreditation (ACA) amb l´objectiu d´avançar en el compromís per la descarbonització.

L’aeroport ha aconseguit el certificat Airport Carbon Accreditation, al nivell 1 Mapeo, en reconeixement a les accions que s’han dut a terme per gestionar les emissions de diòxid de carboni, en el marc de l’estratègia global de la indústria aeroportuària de resposta al desafiament del canvi climàtic. Després d’obtenir aquest certificat, l’aeroport ha iniciat la tramitació per ascendir al nivell 2 ‘Reducció’.

Airport Carbon Accreditation és l’únic programa estàndard de certificació de gestió del carboni recolzat institucionalment per a aeroports. Avalua i reconeix de forma independent els esforços per gestionar i reduir les emissions de carboni a través de sis nivells de certificació: ‘Mapeig’, ‘Reducció’, ‘Optimització’, ‘Neutralitat’, ‘Transformació’ i ‘Transició’.

El programa es basa en metodologies reconegudes internacionalment, proporcionant un marc comú per a la gestió del carboni amb objectius mesurables. Aquesta eina és flexible, en la mesura que té en compte els requisits legals nacionals o locals, alhora que garanteix que la metodologia utilitzada sigui sempre sòlida.

Airport Carbon Accreditation és propietat del Consell Internacional d’Aeroports-Europa (ACI-Europe), una organització que agrupa més de 500 aeroports (entre els quals hi ha el de Castelló) de 55 països i que representen més del 90 per cent del trànsit comercial a Europa. El programa està administrat per WSP, la consultoria ambiental encarregada de fer complir els criteris d’acreditació estrictes i salvaguardar el caràcter independent del marc del programa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: