L´aeroport de Castelló presenta el projecte de creació d´una incubadora d´empreses de l´Agència Espacial Europea

L’aeroport de Castelló ha formalitzat la candidatura per a la implantació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea (ESA-BIC, European Space Agency Business Incubator Centre), iniciativa que compta amb el suport de 40 entitats de la Comunitat Valenciana.

El projecte d’ESA-BIC -anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el mes de novembre passat- concorre a la convocatòria que gestiona el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri de Ciència i Innovació, en el marc del programa de centres d‟incubació de l‟Agència Espacial Europea (ESA). Un cop resolta la convocatòria, els projectes seleccionats tindran una durada de tres anys.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que la iniciativa de creació d´un ESA-BIC “respon a l´aposta decidida de la Generalitat per potenciar a la Comunitat Valenciana la indústria aeronàutica i aeroespacial, caracteritzada per la seua alt valor afegit i per comptar amb un important component tecnològic”.

Segons ha assenyalat, la implantació d’un ESA-BIC “tindrà un efecte tractor per a la captació i generació de talent, indispensable per a la consolidació i el creixement del sector a la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, ha recordat que l’aeroport de Castelló ja ha captat dues empreses de l’àmbit espacial, com ara Arkadia Space i Comet Ingeniería.

La societat pública Aerocas lidera la candidatura, en associació amb el Consorci Espacial Valencià (Val Space) i Districte Digital Comunitat Valenciana, i amb el suport de la Generalitat. A més a més, compta amb prop de 40 entitats col·laboradores, entre organitzacions empresarials i professionals, universitats, instituts tecnològics i empreses.

El projecte té un pressupost associat de prop d?un milió d?euros, cofinançat a parts iguals entre l?Estat i la Generalitat.

Tres nodes territorials

La proposta d’ESA-BIC planteja un model nodular amb tres centres territorials, un per cada província de la Comunitat Valenciana.

A Castelló s’ubicarà a l’aeroport, on exercirà una doble funció: acollirà un ESA-BIC i facilitarà el desenvolupament dels projectes incubats en altres centres, en les fases d’experimentació, desenvolupament o producció, així com la seva futura consolidació.

El centre de València està vinculat al Consorci Val Space per aprofitar l’excel·lència i la transferència de coneixement dels projectes que l’Agència Espacial Europea desenvolupa en aquests laboratoris.

El tercer node es localitza a Districte Digital, a Alacant, amb la finalitat de generar sinergies amb les empreses espacials ja existents en aquest entorn, així com facilitar la interrelació amb empreses intensives en digitalització.

Els Business Incubation Centres (BIC) engegats per l’Oficina del Programa de Transferència de Tecnologia de l’ESA tenen com a objectiu ajudar els emprenedors a convertir les seves idees de negoci relacionades amb l’espai en empreses comercials, així com oferir coneixements tècnics experts i suport per al desenvolupament empresarial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: