L’aeroport de Castelló i el Macvac reprenen el projecte Sala 30 amb una exposició vinculada a València Capital Mundial del Disseny

L’aeroport de Castelló i el Museu d’Art Contemporani ‘Vicente Aguilera Cerni’ (Macvac) de Vilafamés han organitzat la sisena exposició del projecte ‘Sala 30’, que torna a la galeria d’art de la terminal de passatgers després d’un parèntesi de tres anys per la pandèmia. La nova mostra porta per títol In/Disciplina i està vinculada a la capitalitat mundial del disseny de València.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seva satisfacció amb la reobertura de la ‘Sala 30’, “que constitueix un emblema per a aquest aeroport i que aporta un valor afegit a la infraestructura, en oferir als passatgers i passatgeres la possibilitat de gaudir de l’art només baixar de l’avió o just abans d’embarcar”.

Blanca Marín ha incidit en la vinculació de la nova exposició amb València Capital Mundial del Disseny 2022, amb què l’aeroport de Castelló té subscrit un acord de col·laboració per a la realització d’activitats i projectes de promoció del disseny.

Així mateix, ha destacat la implicació del Macvac, entitat comissària de l’exposició, “que constitueix un referent cultural del territori i una garantia de qualitat”.

La mostra ‘In/Disciplina’ inclou peces de disseny, que conviuen amb altres pictòriques i escultòriques. L?exposició, que estarà vigent fins al novembre, consta d?una vintena d?obres, amb autors de la talla d?Antoni Tàpies, Pepa Reverter, Ron Arad o Hortensia Núñez.

A l’acte d’inauguració de la nova exposició hi han assistit, entre d’altres, la directora del Macvac, Rosalía Torrent; el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavier Calvo; l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez; i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz.

El projecte ‘Sala 30’ va néixer fa cinc anys de la mà del Macvac i de l’aeroport de Castelló. Mitjançant aquesta iniciativa, s’ha articulat una oferta cultural vinculada a l’aeroport, dotant-lo de diferents espais artístics que es renoven periòdicament. El Macvac assumeix la direcció artística, per això el nom de ‘Sala 30’, ja que el Museu de Vilafamés disposa de 29 sales i els espais expositius de l’aeroport es conceben com una extensió.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: