L’aeroport de Castelló i CEEI Castelló obren vies de col·laboració per promoure projectes innovadors

L’aeroport de Castelló i el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI Castelló) han obert vies de col·laboració encaminades a la promoció de projectes innovadors i sostenibles vinculats als àmbits aeronàutic i aeroespacial.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha mantingut una trobada a l’aeroport amb el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, en què han abordat possibles fórmules de cooperació entre les dues entitats.

Blanca Marín ha traslladat els objectius de l’aeroport d ‘ “afavorir la implantació d’iniciatives empresarials connectades amb la R + D + I” i la sostenibilitat “, així com d'” exercir de palanca per al desenvolupament i la dinamització dels sectors aeronàutic i aeroespacial a la Comunitat Valenciana “. Per a això, ha manifestat la importància de col·laborar amb institucions com CEEI Castelló,” que té una relació directa amb l’àmbit tecnològic i l’emprenedoria “.

Per la seva banda, el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, ha subratllat que la col·laboració amb Aerocas “contribueix a reforçar el hub tecnològic de Castelló, aportant un important valor diferencial en l’àmbit aeroportuari, amb sensibilitat per la tecnologia a través de diferents línies d’innovació “. En aquest punt, Vellón ha destacat que l’aeroport castellonenc “pot ser el punt perfecte d’alineament entre diverses entitats de l’ecosistema a partir d’el paper de CEEI Castelló com a entitat coordinadora de la mateixa”.

En aquest sentit, l’aeroport de Castelló ha tramitat la sol·licitud presentada per la ‘startup’ valenciana Arkadia Space per instal·lar la seva seu a l’aeroport de Castelló i dur a terme les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació de petits motors per al sector aeroespacial.

Precisament, aquesta companyia ha estat seleccionada pel CEEI Castelló entre les 10 empreses participants en la seva acceleradora Òrbita en la convocatòria de 2021. D’aquesta manera, ha afirmat Just Vellón, “el programa d’acceleració torna a demostrar la seva capacitat d’exercir un efecte atracció d’empreses cap a Castelló “.

A la reunió entre Marín i Vellón s’ha ressaltat per ambdues parts la rellevància de sumar esforços per atraure la província aquest tipus de companyies.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: