L’aeroport de Castelló completa amb la iniciativa privada la nova zona d’estacionament i ultima el centre de manteniment d’avions

L’aeroport de Castelló avança en l’ampliació de la seva cartera de serveis amb la construcció de centre de manteniment d’avions de la companyia Brok-air Aviation Group, que encara la recta final, i la culminació de la nova zona d’estacionament promoguda per l’empresa e-Cube Solutions.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha visitat aquest dijous les noves àrees de desenvolupament de l’aeroport, acompanyat per la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, i representants de les empreses aeronàutiques que operen a la instal·lació.

El conseller ha incidit en “la capacitat de l’aeroport per generar, al costat de la iniciativa privada, activitat, inversió i ocupació, malgrat les circumstàncies adverses associades a la pandèmia”. Segons ha assenyalat, “això ens reafirma en la nostra aposta per continuar treballant amb les empreses en la diversificació de l’activitat i per seguir avançant cap a un model d’aeroport mixt”.

En primer lloc, el conseller ha visitat l’obra de el nou centre de manteniment d’avions de l’empresa Brok-air Aviation Group.

Es tracta d’un hangar desmuntable d’estructura d’alumini extruït i doble lona d’altes prestacions. Abasta una superfície de 2.500 metres quadrats i té una alçada de 18 metres, de manera que podrà acollir tasques de manteniment d’aeronaus de passadís únic, com ara les famílies A-320, B-737, CRJ, Embraer i ATR.

El director general de Brok-Air Aviation Group, Santiago Roses, ha explicat que l’obra estarà finalitzada en menys d’un mes i s’estima que per mitjans de febrer puguin començar les tasques de manteniment a l’interior de l’hangar. Segons ha concretat, la inversió ascendeix a 2,2 milions d’euros entre infraestructura i equipaments.

El nou hangar podrà acollir una àmplia gamma d’activitats, com ara: manteniment en línia, manteniment en base, modificacions i reparacions estructurals, pesada d’aeronaus, canvi de trens d’aterratge i prova dels mateixos, canvi de configuració de la cabina de passatgers , preservació d’aeronaus, canvi de motors, inspeccions boroscópicas, i aplicació de directives d’aeronavegabilitat.

D’altra banda, el conseller ha visitat la nova zona d’estacionament d’aeronaus executada per l’empresa e-Cube Solutions, amb una inversió propera als 300.000 euros.

L’actuació abasta una superfície de 21.550 metres quadrats i permet acollir entre 10 i 15 aeronaus. El director general de la companyia a Castelló, Abdó Beitia, ha manifestat “l’interès mostrat per diverses empreses per ocupar el nou espai que s’ha habilitat”.

A aquestes actuacions se sumarà pròximament la de creació de la nova plataforma industrial de l’aeroport i prolongació del carrer de rodatge. El projecte, impulsat per Aerocas, suposa una inversió de 1,6 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: