L’aeroport de Castelló avalua la capacitat de resposta i de coordinació de mitjans en un simulacre d’accident aeri

L’aeroport de Castelló ha realitzat un simulacre general d’accident aeri amb la finalitat d’avaluar els procediments establerts al Pla d’Autoprotecció, així com de comprovar la capacitat de resposta i coordinació dels diferents col·lectius implicats en una emergència d’aquestes característiques.

El director general de Costes, Ports i Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha explicat que el simulacre general d’accident aeri forma part del Pla d’Emergències del mateix aeroport, que estableix que s’ha de portar a terme cada dos anys.

Segons ha assenyalat, la realització d’aquest tipus de proves “és rellevant, en la mesura que permet millorar la coordinació de tots els agents implicats, així com reduir els temps de reacció i resposta davant d’una emergència aèria”.

En aquesta ocasió, la recreació ha girat al voltant d’un avió comercial, amb 25 persones a bord, que s’accidenta a la maniobra d’aterratge, i ha causat morts i ferits de diversa consideració.

A l’operació han participat prop de 80 persones de diferents col·lectius, adscrits al mateix aeroport i externs. Pel que fa als mitjans externs, han intervingut l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, el Servei d’Emergències Sanitàries de la Generalitat, el Consorci Provincial de Bombers, la Subdelegació del Govern i la Guàrdia Civil. A més, estudiants del Grau d’Infermeria de l’UJI hi han participat com a figurants.

Atesa la naturalesa del succés, s’ha recreat l’activació del Pla d’Emergència Aeronàutic de la Comunitat Valenciana (PEACV), pel qual se cedeix el comandament de l’operatiu a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant d’Emergències.

L’aeroport de Castelló compleix amb el calendari de simulacres previst per a aquest any, d’acord amb la normativa de l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) en matèria de planificació d’emergències d’aeroports.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: