L’aeroport de Castelló activa la nova línia de manteniment d’avions amb un acord per a la recepció de 16 aeronaus

L’aeroport de Castelló dóna un pas més en la seva aposta per la diversificació després d’aconseguir un acord que possibilitarà l’arribada d’una remesa de 16 avions per a la seva estacionament i manteniment.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, que ha presidit el consell d’administració d’Aerocas, en què s’ha aprovat el nomenament de Blanca Marín com a nova directora general de la societat en substitució de Joan Serafí Bernat.

El conseller ha subratllat l’aposta de la Generalitat per explotar totes les possibilitats que ofereix la infraestructura i per ampliar la seva cartera de serveis, sense renunciar a la seva orientació turística.

En aquest sentit, ha anunciat la propera arribada a l’aeroport de Castelló de 16 avions Airbus A-321 per a la seva estacionament i manteniment per part de l’empresa Brok-air Aviation Group.

Arcadi Espanya ha explicat que l’acord per a l’arribada d’aquests avions es produeix després que Aerocas signés recentment un contracte amb Brok-air Aviation Group perquè l’empresa desenvolupi, durant un període de 15 anys, les activitats de manteniment i estacionament d’avions .

Segons ha assenyalat, la companyia està a punt de començar les obres de construcció d’un hangar per a manteniment d’avions de 2.500 metres quadrats, que està previst que entri en funcionament a finals d’aquest any.

El conseller ha destacat “la capacitat que està mostrant l’aeroport de Castelló per adaptar-se a les necessitats de mercat, així com per generar activitat i inversió, en un moment tan complicat per al sector de l’aviació a causa de la COVID-19”.

En aquest sentit, ha recordat l’important desenvolupament que estan tenint les activitats d’estacionament, manteniment i desmuntatge d’avions, per la qual cosa ha impulsat la construcció d’una plataforma industrial.

Arcadi Espanya ha presentat a la nova directora general d’Aerocas, Blanca Marín, que succeeix en el càrrec Joan Serafí Bernat. El conseller ha destacat que amb el nomenament de Blanca Marín es pretén reforçar la vessant industrial i logística de l’aeroport.

En aquest sentit, ha recordat el compromís de president de la Generalitat, Ximo Puig, de crear un pol empresarial i logístic a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport, amb un pressupost estimat de 105 milions d’euros.

A l’respecte, la nova directora general ha assenyalat que una de les seves prioritats serà el desenvolupament de la ZAC, una reserva de sòl que abasta una superfície de 208 hectàrees, on està previst l’emplaçament d’empreses relacionades amb l’aeronàutica i la logística, a més de un altre tipus d’activitats industrials i econòmiques.

D’altra banda, el conseller ha anunciat la propera incorporació de Josep Gisbert a l’organigrama directiu d’Aerocas per fer-se càrrec de la part turística de l’aeroport i potenciar els vols comercials. A l’qüestió, ha incidit que l’actual situació “és d’una gran complexitat, ja que la COVID-19 ha provocat una caiguda general de l’trànsit de passatgers i ha colpejat amb duresa a el sector turístic”.

Arcadi Espanya ha posat en valor la feina feta per Joan Serafí Bernat en els seus cinc anys de director general d’Aerocas, “període en què la infraestructura ha aconseguit importants avenços, asseient les bases del seu futur desenvolupament”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: