L’acceleleradora de CEEI Castelló, líder entre les espanyoles al Rànquing Global Funcas 2022-2023

CEEI Castelló i Diputació de Castelló ha situat el Programa Òrbita d’Acceleració Empresarial a la primera posició a nivell nacional entre les millors acceleradores d’Espanya, d’acord amb el Rànquing Global Funcas 2022/2023 elaborat anualment per la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas ), que ha estat presentat avui dimecres en un acte emès en directe a través de Youtube. En aquesta classificació, liderada per Òrbita, se situen en segona i tercera posició, respectivament, Ship2B de Barcelona i Cloud Incubator Hub de Cartagena (Múrcia). El rànquing anual de Funcas cerca fer una radiografia de l’emprenedoria a Espanya, analitzant la situació actual dels vivers d’empreses i de les acceleradores, convertint-se també en una guia dels agents de l’ecosistema nacional. En aquest context, en una altra de les classificacions incloses a l’informe, referit a les acceleradores més resilients del país, el programa castellonenc s’ha situat en tercera posició, per la seva capacitat d’adaptació davant de factors externs adversos.

En la seva intervenció a la trobada virtual de Funcas, que ha estat presentat pel director general de Funcas, Carlos Ocaña, el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, ha recordat que fa any i mig Òrbita ja va entrar al podi de les acceleradores a l’edició 2020-2021 de l’informe, per la qual cosa aquesta nova fita “suposa per a CEEI Castelló un honor que entenem així mateix com una enorme responsabilitat, ara que estem en plena convocatòria de la cinquena edició”. Després d’agrair a la Diputació de Castelló la seva implicació en el projecte, Vellón ha destacat que als inicis del programa “volíem demostrar i demostrar-nos que estar lluny de les grans ciutats no havia de posar límits estrets als objectius d’un programa d’acceleració” .

I és que els resultats avalen el Programa Òrbita (www.programaorbita.com): les 40 companyies accelerades en les quatre primeres edicions han captat 11,8 milions d’euros de finançament -entre ells 420.000 del Club d’Inversors Òrbita- i n’han creat 315 llocs de treball, que es preveu seran més de 460 al final d’aquest any. A més, i sobretot, ja han generat un volum de negoci superior als 21 milions d’euros. A més, les empreses participants registren un 88% de supervivència. Òrbita es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport a aquests per consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l’accés al finançament. El programa ha activat la seva cinquena convocatòria, que tancarà les sol·licituds el proper 13 de maig. Entre les 10 empreses triades per participar pel comitè de selecció, al final del programa s’escollirà les 5 millors amb alt potencial, que rebran premis per un valor total de 100.000 € equity free, aportats per la Diputació de Castelló. A totes les edicions realitzades s’han rebut més de 100 candidatures en cada cas.

D’altra banda, a l’informe de Funcas també es reconeix el treball del viver de CEEI Castelló al voltant de l’atenció als viveristes, situant-lo en setena posició entre les instal·lacions d’aquest tipus més resilients d’Espanya i així mateix, emmarcant-lo entre els 25 millors vivers avançats del país. En la seua intervenció, Justo Vellón ha agraït la complicitat de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) des dels inicis del centre, un suport sense el qual “el resultat no podria ser satisfactori”. En aquesta línia, ha recordat que des de fa 24 anys “generem ecosistema a través de la innovació ajudant emprenedors, startups, pimes i micropimes en el seu creixement i coordinant els principals agents”. Així mateix, Vellón ha recordat que la mitjana d’ocupació del viver és superior al 92%, i que ja s’hi han covat 363 empreses. Així mateix, ha xifrat en 4.914 els emprenedors atesos des dels inicis del centre, engegant-se 698 empreses i celebrant activitats amb un total de 37.610 assistents.

Més informació a l’informe complet:

Informació i Foto: CEEI Castellón

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: