Labora obre el període de matriculació per a una nova edició de cursos gratuïts d’idiomes

Labora ha obert el període per a la matriculació de la vuitena edició dels cursos d’idiomes i, des del 28 de març i fins al 10 d’abril, totes les persones inscrites a Labora podran accedir a aquesta nova convocatòria, que es desenvolupa en format ‘ ‘online” i té caràcter totalment gratuït.

A les edicions anteriors ja hi han participat més de 4.000 persones, que han rebut formació en anglès, francès i alemany. Aquesta vuitena convocatòria es cursarà entre el 19 d’abril i el 13 d’octubre i ofereix la possibilitat d’inscriure’s a Anglès per als nivells A1, A2, B1 i B2; Francès, a A1 i A2 i Alemany a A1 i A2. L’oferta formativa del campus virtual es pot consultar a la pàgina web de Labora (consulteu aquí).

Quant als cursos d’idiomes

La durada dels cursos corresponents als nivells A1 i A2 és de 150 hores, mentre que els de nivell B1 i B2 són 240 hores. Tots són completament ‘online’, per la qual cosa les persones matriculades poden fer-ho en qualsevol moment del dia i realitzar qualsevol consulta als tutors i tutores dels cursos.

Per accedir als cursos cal figurar com a demandant de feina o inscriure’s a Labora (actualment a través de cita). Un cop inscrites, les persones interessades han de matricular-se a la web de Labora. Per resoldre els dubtes sobre la inscripció als cursos, Labora ha publicat al seu canal de YouTube un tutorial amb els passos (consultar aquí) i amb la documentació necessària per poder accedir al campus: consultar aquí

Cal ressaltar que aquesta formació està adreçada prioritàriament a persones aturades encara que, subsidiàriament, hi poden participar persones ocupades, és totalment gratuïta i compta amb el suport de la Unió Europea, que cofinança aquests cursos a través del Fons Social Europeu.

Alta participació a tots els idiomes

Anglès és l’idioma més demandat per les persones participants. Un total de 2.738 alumnes i alumnes han triat aquest idioma, i el més cursat ha estat el nivell A1 amb 849 persones.

Tot i això, s’observa un clar ascens en la demanda dels altres dos idiomes oferts, tant Francès com Alemany. En tots dos idiomes s’ha multiplicat gairebé per tres l’alumnat que han participat a les darreres edicions respecte dels que van prendre part a la primera. Gairebé 900 persones han triat Francès, mentre que l’Alemany ha estat cursat per més de 500 estudiants.

Cursos de competències transversals

D’altra banda, els cursos en competències transversals també han experimentat a les darreres edicions un considerable augment d’alumnes matriculats. Aquests cursos, el període de matrícula dels quals s’obre cada mes, han vist triplicar-se el nombre de participants, de manera que mentre a l’edició 16 es va comptar amb 224 persones matriculades, a la convocatòria 18 aquesta quantitat ha ascendit a 650, triplicant d’aquesta manera les persones matriculades.

Aquests cursos tenen com a objectiu millorar la inserció laboral de les persones aturades i formar-les en les competències més demandades pels sectors productius de la Comunitat Valenciana. S’han escollit entre les 20 especialitats que milloren les habilitats personals i interpersonals més demandades per les empreses a l’hora de seleccionar el personal: comunicació, lideratge, tècniques per fer front a l’estrès o la gestió del temps, entre d’altres.

La durada és de 25 hores, estan tutoritzats i doten aquelles persones que els cursen d’un diploma d’aprofitament. Ja que també són ‘online’, estan disponibles per a la realització durant les 24 hores del dia.

Aposta per la formació ‘online’

Labora ha fet una aposta per la formació online, cada dia més demandada per la ciutadania. Així, des de la crisi sanitària a conseqüència de la pandèmia, s’ha reforçat l’oferta del campus virtual que permet una formació a distància, a mida de cada persona i de manera més segura.

Es pot accedir al curs a través de qualsevol dispositiu electrònic, cosa que facilita molt les possibilitats d’accés als participants. Simplement cal entrar a l’ala virtual de Labora, introduir l’usuari i la contrasenya per tenir accés a tots els continguts docents, recursos didàctics i els diferents xats per comunicar-vos tant amb l’equip docent com amb la resta d’alumnes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: