Labora impulsa la formació i incorporació laboral de 99 dones víctimes de tràfic, explotació sexual i violència de gènere

Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, a través de l’associació Alanna, atendrà 99 dones víctimes de tràfic, explotació sexual o violència de gènere, mitjançant un programa d’inserció sociolaboral que té com a objectiu aconseguir la seva formació integral i incorporació laboral .

El 2022, 49 de les dones que han participat en aquestes actuacions han aconseguit assolir la fase de formació amb contractació laboral. El proper any 2023 aquesta iniciativa es renova amb l’atenció a la resta de dones que completaran el programa.

Aquest programa estableix ajuts a la participació, en forma de beques, per facilitar la conciliació daquestes dones, de manera que puguin compatibilitzar la seva assistència a les diferents accions formatives amb latenció de les seves obligacions familiars. Aquests ajuts pugen a la fase prèvia a 3.000 euros, repartits en 500 euros al mes durant sis mesos.

Tot seguit, durant la fase de formació amb compromís de contractació, la quantitat és de 5.760 euros, dividits en 960 euros durant sis mesos.

De la mateixa manera, les empreses participants en aquest programa datenció a dones víctimes de tràfic, explotació sexual o violència de gènere, reben una ajuda per al foment docupació que ascendeix a 1.500 euros per dona contractada.

Així, el cost total de cada itinerari arriba als 20.000 euros per dona participant. Aquests ajuts compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons extraordinaris del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Conveni de Labora amb Alanna

Labora va subscriure un conveni amb Alanna amb l’objectiu de posar en marxa aquest tipus d’iniciatives, que perquè arribi a les persones destinatàries requereix la participació d’una entitat que estigui en contacte directe amb un col·lectiu de tan difícil accés i que es troba a una situació de vulnerabilitat tan extrema.

Per aquest motiu, l’associació Alanna és la que reuneix totes les condicions perquè totes aquestes actuacions arribin a materialitzar-se i prestin el servei assistencial que aquestes dones requereixen per poder inserir-se no sols laboralment sinó també com a persones.

La formació que reben té un caràcter personalitzat, en què es compta amb les expectatives personals de cada dona, sempre en funció de la realitat de les seves capacitats, potencialitats i habilitats.

La col·laboració del teixit empresarial valencià ha estat molt destacable, i de fet s’han aconseguit convenis i sinergies amb moltes empreses, que han possibilitat que moltes dones hagin aconseguit aquest fi últim d’inserir-se personalment i professionalment.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: