LABORA es reuneix amb representants municipals per abordar el programa Estiu Segur que donarà feina a 1.000 persones menors de 30 anys

La directora general d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones, ha mantingut una reunió amb secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel Batalla, el president de la comissió de turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde de Dénia, vicent Grimal, i amb representants municipals de les localitats amb platja, tant litoral com d’interior, per coordinar el programa Estiu Segur.

Mitjançant el programa Estiu Segur els ajuntaments podran contractar 1.000 persones, menors de 30 anys desocupades, per informar i vetllar per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat. Així mateix, col·laboraran en les tasques d’informació turística, ajudaran en la prevenció d’ofegaments i estaran en contacte amb la Policia Local així com amb els llocs de coordinació dels serveis d’emergències per notificar les incidències.

Les contractacions es realitzaran amb la categoria d’auxiliar, tindran una durada de al menys 3 mesos i s’hauran d’iniciar i finalitzar en el període comprès entre el 15 de juny i el 19 de setembre de 2021.

selecció participants

La selecció la realitzarà Labora entre persones que compleixin els següents requisits:

· Persones desocupades menors de 30 anys

· Inscrites en LABORA amb el CNO d’Auxiliar d’Informació.

· Graduat en Educació Secundària Obligatòria

· Permís de conduir de tipus B.

A més, tindran prioritat aquelles persones que hagin acreditat davant LABORA un nivell mínim de B1 d’anglès, francès, alemany o italià i major permanència en atur. Més informació sobre el programa a consultar aquí

Les persones treballadores seran seleccionades per LABORA entre les que compleixin els requisits exigits, i les contractacions seran efectuades pels ajuntaments corresponents. Les retribucions seran les que cada ajuntament disposi per al seu personal auxiliar.

Per coordinar el Pla de formació s’ha realitzat una reunió en la qual han participat l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Labora, Turisme Comunitat Valenciana i la Policia Local dels municipis amb platja. Les persones contractades rebran un curs online i presencial de 25 hores. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències s’encarregarà d’establir les instruccions, impartir els mòduls de formació i facilitar els mitjans materials a el personal seleccionat per a l’exercici de les seves funcions.

Aquest programa forma part de les mesures que s’estan impulsant des Labora per continuar oferint noves oportunitats d’ocupació a la joventut i s’efectuarà en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i Turisme Comunitat Valenciana. Aquestes subvencions, que distribuiran un import proper als 4,5 milions d’euros, estan finançades per la Unió Europea a través dels fons REACT-UE en resposta a la pandèmia COVID-19.

Dels 71 municipis de la Comunitat Valenciana que compten amb platja litoral o continental, 32 es troben a València, 19 a Castelló i 20 a Alacant. Cada consistori disposarà d’un nombre mínim de 2 auxiliars i la resta de personal de què podran disposar s’assigna en funció de criteris com els quilòmetres de costa, el pes poblacional, les places hoteleres, el nombre de rentapeus o els trams de passarel·les.

D’aquesta manera, la ciutat de València comptarà amb un nombre total de 68 auxiliars, mentre que Alacant disposarà de 42 i Castelló de la Plana 17. Altres localitats costaneres que comptaran amb un nombre important d’auxiliars seran Benidorm amb 58, Dénia 42, Cullera amb 38, Peníscola 37, Orpesa 34, Gandia i Oliva 33.

Aquesta actuació es posa en marxa després dels bons resultats de les mesures posades en marxa l’any passat, així com per la bona acollida per part dels ajuntaments i de les persones usuàries. Tot i que les xifres diàries de la pandèmia estiguin millorant, encara evidencien la necessitat de mantenir mesures restrictives. D’altra banda, a l’oferir aquests contractes a menors de 30 anys es persegueix l’objectiu de reduir l’alta taxa d’atur del col·lectiu juvenil, que si ja venia sent especialment elevada en els últims anys s’ha vist agreujada encara més a causa de la pandèmia COVID-19.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: