La Xarxa Jove de l’IVAJ reuneix corresponsals juvenils en tres trobades al llarg d’aquesta setmana

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha indicat que “la informació juvenil millora en rapidesa i territorialitat amb corresponsals a instituts, barris i associacions” a la Trobada que es celebra al campament juvenil Jaume I, a Alcossebre.

Martí ha destacat que “aquesta setmana corresponsals juvenils de Castelló Nord, de la Xarxa Joves.net i de Castelló Sud es donen cita en aquest campament per fer balanç d’un curs, condicionat per la COVID-19 i per plantejar noves propostes per al proper “.

En aquest sentit, Martí ha valorat que el programa de corresponsals suposa facilitar informació útil i rellevant, de jove a jove, una informació territorialitzada i organitzada per la Xarxa Jove.

A més, ha valorat “les noves propostes desenvolupades al costat de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (Eryica), que inclou el disseny d’eines digitals per avançar en aquesta línia”.

Els i les corresponsals juvenils col·laboren amb els serveis d’informació juvenil d’un municipi o comarca detectant les necessitats i demandes informatives i acostant directament la informació a la joventut del seu centre educatiu, barri o associació.

També a l’campament Jaume I s’han incorporat 20 voluntaris i voluntàries de el camp de voluntariat juvenil Diverteix-te I. Martí, que ha acudit acompanyat pel subdirector de l’IVAJ, Raul Porta, ha destacat el servei a la comunitat que realitzen i, en particular, la organització d’un programa d’activitats per a menors en risc d’exclusió social.

“El treball amb la infància és una experiència enriquidora” i ha desitjat que gaudeixin d ‘ “un temps d’amistat, de jocs i de compromís”.

Trobada de Corresponsals Castelló Nord

La primera Trobada, els dies 5 i 6 de juliol, reuneix més de cinquanta joves de el grup Castelló Nord dels IES Els Ports de Morella, IES Vilafranca de Vilafranca, IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal, CES Alt Maestrat de Albocàsser i l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert. La Trobada està organitzada per l’IVAJ amb la col·laboració de la Mancomunitat comarcal Els Ports, Mancomunitat Alt Maestrat i l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert.

El grup de Castelló Nord treballa sobre les xarxes socials, el projecte DesYing i realitzen jocs i dinàmiques d’entreteniment, així com tallers interactius en grups bombolla.

Corresponsals Xarxa Joves.net i Castelló Sud

Els dies 7 i 8 de juliol serà la Trobada de ‘Corresponsals / Alumnat Actiu’ de la Xarxa Joves.net, en què participen més de 55 joves de Mislata, Torrent, Mancomunitat de el Barri de l’Crist-Aldaia, Sagunt, Xirivella , Alaquàs, Silla, Picassent i Albal. En les trobades realitzaran dinàmiques i activitats esportives a la platja.

A la tercera Trobada de corresponsals de Castelló Sud, els dies 9 i 10 juliol, hi participen més de 50 joves de casals joves ‘dels ajuntaments de l’Alcora, Benicàssim, les Alqueries, Nules i Onda, dins el programa # Connecta’t, que desenvoluparan tallers creatius, coneixeran el Projecte Desyign i activitats de lleure educatiu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: