La Universitat d’Alacant reflexiona sobre el Canvi Climàtic coincidint amb la Cimera Mundial de Clima

Amb motiu de la celebració de la Cimera Mundial de Clima (COP25), que tindrà lloc a Madrid de el 2 a el 13 de desembre de 2019, la Universitat d’Alacant obre debat amb la taula rodona “El Canvi Climàtic des d’un punt de vista Ecològic i geogràfic “, a càrrec de l’catedràtic d’Anàlisi geogràfica Regional de la UA, Jorge Olcina, i el catedràtic d’Ecologia de la Universitat Rei Joan Carles i investigador distingit de la UA, Fernando Maestre. L’esdeveniment, d’entrada lliure fins a completar l’aforament de la sala, serà el proper Dilluns 2 de desembre de 2019 a les 12 hores al Saló de Graus Alfredo Orts (Edifici Òptica).

Els dos experts abordaran en la UA com el procés d’escalfament climàtic actual està ocasionant conseqüències com l’exposició als perills de la natura, especialment als de causa atmosfèrica (inundacions, sequeres, temporals), així com canvis en organismes i ecosistemes terrestres que poden afectar la salut, entre d’altres aspectes.

concentració

Previ a la taula rodona, la Universitat d’Alacant ha convocat a tota la comunitat universitària a una concentració per evidenciar el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. L’acte tindrà lloc el mateix dilluns 2 de desembre, a les 10:30 hores, davant de l’escultura “Dibuixant l’espai” (La Mà) de campus de Sant Vicent.

“Nits de Ciència” Jorge_Olcina_CC1

D’altra banda, la UA col·labora en la propera sessió de l’cicle “Nits de Ciència” organitzat per l’Associació de Divulgació Científica d’Alacant. El dissabte 7 de desembre, a partir de les 20 hores a la Sala Clan Cabaret, Jorge Olcina oferirà la xerrada “Estimada DANA ¿què fa una gota freda com tu en un lloc com aquest?”. Tal com assenyala el catedràtic de la UA, “el litoral mediterrani espanyol manifesta ia canvis en alguns elements climàtics (temperatures i precipitacions) que donen lloc a un augment de la vulnerabilitat i incertesa davant fenòmens com la DANA soferta el passat mes de setembre” .

Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la Universitat d’Alacant, organitzades en col·laboració amb Facultat de Ciències de la UA.

COP25

Més de 25.000 representants de 200 països es donaran cita a Madrid, a IFEMA, a la Cimera Mundial de Clima 2019 (COP25) de el 2 a l’13 de desembre per arribar a acords i compromisos per combatre els efectes de l’canvi climàtic. Desenes de caps d’Estat i de Govern, organitzacions ambientals, empresaris, científics … reunits per logar els passos successius i necessaris en el procés de negociacions sobre el canvi climàtic de les Nacions Unides.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: