La Universitat d’Alacant posa en marxa una campanya per visibilitzar el paper de la dona en la Ciència

La Universitat d’Alacant llança la campanya “Dones de Ciència. Un camí per les seves investigacions i experiències relatat per elles mateixes “, que reuneix mig centenar d’investigadores de la Facultat de Ciències. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i fins el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Delegació d’Estudiants de Ciències posa en marxa aquesta acció en què les pròpies investigadores i protagonistes ofereixen part de seva biografia acadèmica i científica, així com algunes dades de la seva vida personal i interessos.

Amb la col·laboració de la Facultat de Ciències i la seva delegada d’Igualtat, Yolanda Segòvia, i el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UA, a través de les xarxes socials i bloc de la Delegació d’Estudiants es aniran publicant dia a dia diversos perfils amb foto i informació de cada científica principalment d’àrees com Física, Biologia, Química, Ciències de la Mar, Matemàtiques, Geologia … i també de dones que formen part de l’Escola Politècnica Superior o la Facultat d’Educació, relacionades amb línies d’investigació de ciències experimentals.

Aquestes infografies seran publicades fins el 7 de març de 2021, concloent amb la taula rodona “Dones de Ciència: biaixos de gènere i sostres de vidre” que tindrà lloc el 8 de març a les 18 hores a través del canal de YouTube de la Facultat de Ciències. Hi participaran les investigadores Ana María Sabater, Josefa Antón, Mª José Caturla, Mª Mercedes Pastor i Mª Belén Ferrer.

“L’objectiu de la campanya és ressaltar el paper de la dona en la Ciència de la mà de les investigadores que es troben a la Universitat d’Alacant, ja sigui amb biografies acadèmiques o biografies més personals, així com amb successos que hagin volgut destacar les investigadores en relació a la situació actual de les dones en la investigació “, assenyalen des de l’organització.

A la Facultat de Ciències de la UA la representació de l’PDI dona és de l’37.23%. “No obstant això, les dades dels investigadors de la UA són bastant homogenis en el percentatge de dones i homes per a totes les seves figures, col·laborador junior, sènior, investigador distingit, investigador doctor i investigador predoctoral”, assenyala Yolanda Segòvia.

A més de donar a conèixer personalment el treball de les protagonistes, l’acció busca generar vocacions científiques, crear rols femenins i promoure pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l’àmbit científic.

Delegació d’Estudiants de la Facultat de Ciències

La Delegació d’Estudiants de la Facultat de Ciències va ser creada el 2002 amb l’objectiu de representar als estudiants de la Ciències en els diferents òrgans de la universitat, així com per orientar i ajudar a l’alumnat amb diversos problemes que puguin trobar al llarg de seus estudis. A més, des de la delegació d’estudiants també es preparen nombroses activitats que ajuden a difondre la Ciència. Actualment, la Delegació de Ciències està formada per la Junta Directiva, vocals de cada titulació, vocal de postgrau i vocal de comunicació, a més de tots els estudiants de centre que són claustrals.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: