Més notícies

La Universitat d’Alacant, pionera en la regulació del teletreball per al personal d’administració i serveis

El Consell de Govern ha donat llum verda aquest matí a la Normativa per a la regulació del teletreball del personal d’administració i serveis de la Universitat d’Alacant, fet que la converteix en la primera universitat valenciana que regula el treball a distància. Tot i que ha estat el gerent, Francesc Vañó, l’encarregat de defensar el reglament, la rectora, Amparo Navarro ha pres la paraula per agrair a tots els agents implicats la seva participació activa en tot el procés d’elaboració de la normativa, cosa que ha permès que s’hagi aprovat per unanimitat.

Tant Navarro com el mateix gerent han incidit que “som una universitat presencial i ho volem seguir sent” i han destacat el caràcter pioner del reglament, “una mesura organitzativa el repte de la qual és millorar la qualitat del servei que es presta potenciant la millora dels processos de treball i la seva productivitat”.

En aquest sentit, la rectora ha puntualitzat les tres raons previstes pel reglament per a la implantació del teletreball. A més d’ante situacions de crisi o emergència, Navarro ha apuntat el que serveixi de “complement a necessitats reals de conciliació”, ha dit, “però amb una mirada molt atenta a l’impacte de gènere, tenint molt en compte els darrers estudis sobre els efectes del teletreball a la vida laboral de les dones i vigilant per evitar la seva invisibilitat”. Finalment, la rectora ha explicat que “que tot es pugui fer en línia no significa que sigui la millor manera de fer-ho pel que s’optarà per la qualitat organitzativa i del servei”.

La normativa que avui ha vist la llum recull la voluntarietat de la modalitat, per a la qual estableix un màxim de dos dies a la setmana sempre que es garanteixi la presencialitat “del 50% del total del personal adscrit a cada unitat administrativa”. També recull els anomenats Plans Individuals per atendre determinades circumstàncies personals o familiars que aconsellin o permetin l’accés a la modalitat de teletreball, i preveu la implantació del teletreball en situacions de crisi o emergències.

A més, estableix que “tindran la consideració de llocs de treball susceptibles de ser exercits mitjançant teletreball els que puguin ser exercits de forma autònoma ia distància atenent les seves característiques específiques i els mitjans requerits per al seu desenvolupament” i especifica que no la tindran “els llocs de treball adscrits a les unitats administratives la principal funció de les quals es desenvolupi en oficines de registre, atenció i informació, de manera presencial; els llocs de naturalesa eventual; i els llocs les funcions dels quals comportin necessàriament la prestació de serveis presencials.

El reglament recull, així mateix, que el teletreball és una opció voluntària i que es desenvoluparà a través de programes que hauran de sol·licitar des de cada unitat administrativa per implementar-los. De la mateixa manera, la normativa explicita que cal sol·licitar-la individualment i per un temps determinat.

Entre altres disposicions, el reglament que avui s’ha aprovat també recull les condicions que ha de complir cada persona per poder teletreballar, entre les quals hi ha: disposar d’equipament informàtic necessari; acreditar formació i informació en matèria de riscos laborals; posseir coneixements suficients per al maneig d’eines informàtiques que li permetin l’exercici del teletreball; o que el seu lloc de treball sigui susceptible de ser exercit en modalitat a distància, entre d’altres”.

El text també fa una altra referència als equips i preveu que “en el cas d’haver d’abordar la renovació d’equips informàtics”, que aquests se “substitueixin per dispositius que es puguin utilitzar tant a l’activitat presencial com a l’activitat per teletreball”.

Un altre dels punts destacats de lordre del dia ha estat laprovació del calendari laboral.

Informació i Foto: Univeristat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint