La Universitat d’Alacant participa en el màster internacional Food City Design de la Universitat de Parma

Demà, 25 de febrer, comença el Màster Food City Design que ha impulsat la Universitat de Parma amb la col·laboració de les universitats d’Alacant (amb la coordinació de GASTERRA, el Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA-Dénia), Bergen (Noruega) i Mid Sweden University (Suècia). Els continguts formatius de l’màster, coordinat per l’Escola d’Estudis Avançats en Alimentació i Nutrició de la universitat italiana, se centren en la promoció de les cadenes de valor alimentàries locals sostenibles. La iniciativa s’emmarca en el context de les activitats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO, de la qual forma part el projecte Dénia-Marina Alta Tasting Life. En el total de l’màster, que es desenvoluparà en línia, es cursaran un total de 60 crèdits ECTS, amb l’anglès com a llengua vehicular.

Per part de la Universitat d’Alacant participaran els professors Samuel Ortiz Pérez, de el Departament de Geografia Humana, que s’encarregarà d’impartir els continguts de la lliçó de Turisme Gastronòmic i desenvolupament local (Food Tourism and Local Development); Maria Hernández Hernández, de el Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física, qui impartirà els continguts referits a l’mòdul Paisatge Gastronòmic i Ciutats (Gastronòmic Lanscape and Cities); Antonio Belda Antolí, de el Departament de Ciències de la Terra i de el Medi Ambient, que s’encarregarà de la lliçó Biodiversitat, Agricultura i Alimentació Tradicional (Biodiversity, Agriculture and Traditional Food); i Eva Maria Trescastro López i Ana Saragossa Martí, dels Departaments d’Infermeria Comunitària. Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència i Infermeria, que impartiran el mòdul Polítiques alimentàries i educació (Food and Education Policies).

Aquesta aliança col·laborativa estratègica, que està centrada en la formació d’experts en matèria d’alimentació sostenible, pot ajudar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a més d’impulsar una gastronomia de proximitat, sostenible, saludable i compromesa amb el territori .

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: