La Universitat d’Alacant lliura el XVIII Premi Maisonnave a el Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia

La seu d’Alacant, a l’edifici de Sant Ferran, 40, acull aquest dimarts el lliurament de l’XVIII Premi Maisonnave, guardó que porta el nom del primer alcalde d’Alacant triat democràticament i que anualment s’atorga a una persona o entitat que s’hagi distingit per la defensa de l’educació, la cultura o els valors cívics a la ciutat i que en aquesta ocasió serà concedit a el Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant. L’acte començarà a les 20 hores.

El guardó reconeix «la intensa activitat desenvolupada al llarg dels últims quinze anys per reunir, organitzar i difondre la memòria documental de la lluita per la democràcia, especialment en l’àmbit de la província d’Alacant i també a tot Espanya en general».

Amb el premi Maisonnave, la Universitat d’Alacant vol reconèixer «l’activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l’educació i la cultura a la ciutat d’Alacant». Entre els motius que han portat a la Universitat d’Alacant a guardonar el Consell Assessor de l’Arxiu de la democràcia amb el premi Maisonnave destaquen que «la intensa activitat desenvolupada pel Consell Assessor al llarg dels últims quinze anys ha estat clau per aconseguir el èxit de el projecte, tant pel que fa a nombre i interès dels fons documentals donats a l’arxiu que han passat a formar part de el patrimoni documental de la universitat, com per les múltiples activitats de difusió organitzades pels membres de el Consell Assessor de forma ininterrompuda: exposicions , publicacions, conferències, actes anuals, etc. ».

El Consell de Govern assenyala en l’exposició dels motius per a la concessió de el premi que «gràcies a la feina dels membres de Consell Assessor dut a terme de manera generosa i desinteressada, ha estat possible reunir una valuosa documentació dispersa i amb risc de pèrdua procedent de persones i entitats, i posar-la a disposició de la ciutadania, així com difondre els valors d’una memòria crítica i democràtica en tots els racons de la nostra província i també fora d’aquesta ».

Durant l’acte també es presentarà l’obra homenatge a el XIII Premi Maisonnave, lliurat a la Fundació Manuel Peláez Castillo, titulada Primer moviment: silenci. L’autor, Jesús Zuazo serà l’encarregat de parlar-ne.

Lectura pública de la Constitució

El dimecres 4 de desembre, la seu d’Alacant acollirà la tradicional lectura de la Constitució espanyola. Un acte que tindrà lloc a la sala Rafael Altamira a partir de les 11 hores.

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, serà l’encarregat d’iniciar la lectura a qui seguirà l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala. A l’acte hi participaran també el membres de l’equip de direcció de la UA i han confirmat l’assistència a la subdelegada de Govern, Araceli Poblador, la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Antonia Moreno, una delegació de les Corts Valencianes o el degà de l’ Col·legi d’Advocats d’Alacant, Fernando Delgado, entre d’altres.

A més, en la lectura pública de la Constitució també participaran el Col·legi Sant Roc, estudiants de l’ONCE i alumnes de set instituts públics d’Alacant.

 

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: