La Universitat d’Alacant llança UATV, un portal audiovisual col·laboratiu

La Universitat d’Alacant ha engegat el Portal Audiovisual UATV, un canal que aglutina tots els continguts audiovisuals publicats a partir del gestor de contingut multimèdia propi, Vértice. Un dels avantatges del nou portal, a més d’ordenar per categories i de forma automàtica tots els convinguts, és el seu caràcter col·laboratiu, ja que s’hi podran trobar els materials publicats per tota la comunitat universitària, ja sigui un material docent, un vídeo institucional, l’enregistrament d’un acte o emissió en directe per videostreaming, etc, tal com explica el vicerector de Transformació Digital, Rafael Molina.

Un altre dels avantatges del nou portal és que “s’hi anuncien i destaquen tots els actes i esdeveniments públics que es retransmetran per videostreaming, convertint-lo en el lloc perfecte per estar al corrent de qualsevol activitat destacada a la UA, com a congressos, seminaris, xerrades, presentacions, lliuraments de premis, etc, afavorint la interacció i la comunicació tant dels nostres públics interns com a externs”.

Dissenyat i implementat a través del Servei d’Informàtica, UATV diferencia disseny i contingut, la qual cosa en facilitarà la renovació visual en el futur i està desenvolupat de manera que garanteix qüestions crucials per a un portal d’aquestes característiques com el manteniment, seguretat, accessibilitat o la disponibilitat entre d’altres.

Per publicar un material a UATV, primer ha d’estar pujat al gestor de material multimèdia de la UA, Vértice, i ha de comptar amb la informació de catalogació bàsica: títol, resum, paraules clau, etc. Marcant l’opció de publicació “Portal Audiovisual” de Vértice, el material apareixerà al canal després d’haver estat confirmat per l’administrador d’aquest canal. Aquest és un procés molt ràpid que se sol fer el mateix dia que es marca aquesta publicació a Vértice. Si estàs interessat, tens ajuda sobre aquest procés de publicació a aquesta web.

UATV comença amb més de 1800 materials publicats i durant el curs 2023-2024 s’estima que anunciarà gairebé un miler de retransmissions en directe.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: