La Universitat d’Alacant inicia la tramitació de la reforma estatutària

El Claustre de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí l’inici de la tramitació de la reforma estatutària per adaptar la principal norma de la UA a la Llei Orgànica del Sistema Universitari, aprovada el 12 d’abril passat. L’objectiu és avançar al màxim en les propostes d’adaptació per poder ajustar-se als dos anys de termini que marca la Llei. La rectora, Amparo Navarro, ha explicat la importància de començar a treballar en aquesta reforma com més aviat millor “per actuar amb compromís i sensatesa i per afavorir la màxima participació de la comunitat universitària en un procés que volem dur a terme amb el màxim consens i la màxima transparència”. Navarro ha insistit que, per les característiques de la LOSU, “hi ha moltes decisions de gran rellevància que hem d´analitzar per establir el tipus d´universitat que volem ser”.

Per afrontar l‟adaptació, el Claustre ha aprovat la posada en marxa d‟una comissió tècnica que serà qui treballi en la preparació de les propostes que, un cop culminat tot el procés d‟exposició pública i al·legacions, hauran de ser aprovades pel ple del Claustre General Universitari. El procediment elegit per emprendre aquesta reforma és idèntic al dut a terme el 2010, data en què es van modificar per darrera vegada els estatuts per adaptar-la als preceptes marcats per la Llei Orgànica 6/2001 d’Universitats (LOU), recentment derogada.

Formada per un total de 13 persones, la comissió tècnica aprovada comptarà amb una representació de tots els col·lectius universitaris. A més dels tres membres nats de la mesa del Claustre (rectora, secretària general i gerent), la comissió integrarà un representant de Personal Docent Investigador per cada centre, per garantir la representació de totes les àrees de coneixement: Susana Pastor, Josep Maria Baldaquí, Andreu Bonet, Jeroni Mora, Josep Ochoa, Ricardo Sellers i Maria del Carmen Solano: En representació del col·lectiu d’estudiants formaran part de la comissió María Vallejo Viejo, presidenta del Consell d’Estudiants i representant del col·lectiu estudiantil de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, i Stephan Eric Laurens, del col·lectiu de la Facultat de Dret. Per part del col·lectiu dAdministració i Serveis, Rafael Mateo i Baltasar Ripoll. També s’incorporaran a la comissió la presidenta de la Junta de PDI, Adoración Carratalá i la presidenta del Comitè d’Empresa, Mar Galindo. Lelecció dels membres sha realitzat mitjançant sufragi i, en tots els casos, el resultat de la votació ha estat per unanimitat.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: