La Universitat d’Alacant i l’Institut Bernabeu inauguren el Màster en Medicina Reproductiva que fa una dècada

La Universitat d’Alacant (UA) i l’Institut Bernabeu han fet la inauguració del Màster en Medicina Reproductiva que organitzen conjuntament i que en aquesta edició 21-22 fa deu anys. Les instal·lacions de la clínica alacantina han acollit dimecres, 27 d’octubre, la inauguració i l’acte acadèmic de graduació de les promocions 19-20 i 20-21. Més d’una trentena de persones han assistit a l’esdeveniment, entre ells alumnes que iniciaran aquesta especialització, i també de les dues darreres edicions del Màster que han recollit els seus diplomes.

El Màster en Medicina Reproductiva és un Títol de Postgrau Propi del Departament de Biotecnologia de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant (UA) i l’Institut Bernabeu, a les seus i laboratoris de les quals es realitzen sessions teòriques i pràctiques per a estudiants que volen especialitzar-se en els coneixements, mètodes i tècniques de la Biologia i Medicina Reproductiva Humana.

A l’acte de benvinguda als assistents, la codirectora mèdica d’Institut Bernabeu, la doctora Andrea Bernabeu, ha obert, destacant els valors de la clínica com a referent en medicina reproductiva i centre assistencial d’avantguarda. El professor José Luis Girela, director del Màster i el coordinador, el doctor Jorge Ten, acompanyats pel professor Joaquín de Juan, impulsor d’aquest Postgrau, han fet entrega dels diplomes. El professor De Juan ha elogiat el doctor Rafael Bernabeu, “per la seva intel·ligència i capacitat de veure el futur que ha merescut un reconeixement nacional i internacional”.

El doctor Jorge Ten, director de la Unitat d’Ebriologia de l’Institut Bernabeu i coordinador del Màster, ha destacat que la desena edició que arrenca aquest mes d’octubre “suposa una gran alegria i entusiasme, així com la consolidació d’un Màster diferent dels altres”. principalment per la seva personalització i gran qualitat dels treballs fi de màster (TFM) que solen acabar sent articles científics d’impacte i comunicacions a congressos”.

Davant bona part dels alumnes presents i amb una imatge d’aquells que no han pogut assistir personalment a l’acte de recollida de distincions, el doctor Ten ha recordat que l’edició 19-20, marcada per la pandèmia, “no mereixia acabar sense la entrega de diplomes als alumnes que la van patir. Vam haver d’adaptar-nos a la nova situació i és admirable la fermesa, respecte i paciència que van tenir aquests alumnes. Finalment es va poder culminar amb èxit gràcies a l’esforç i la generositat dels estudiants i professors”.

L?edició de 20-21 ja s?ha vist recuperada i ajustada als nous temps. El doctor Ten indica que ha estat una promoció marcada pel “temor d’haver de paralitzar o posposar les pràctiques”. De fet, es va haver d’endarrerir al setembre les lectures dels treballs de final de màster “i això va ser clau per tenir més temps i aconseguir els objectius”. El coordinador del Màster en Medicina Reproductiva UA-IB elogia que “han estat uns TFM brillants i hem pogut observar una evolució increïble a molts alumnes”.

Obertura de la nova edició

El professor Girela ha estat lencarregat de lobertura de la X edició del Màster en Medicina Reproductiva. I ha ofert una xerrada inaugural en què ha motivat els estudiants a investigar ia mantenir-se sempre atents als canvis i evolucions. En el discurs ha destacat que “afrontem aquest nou curs amb molta il·lusió, sent conscients del que suposa que es tracti de la desena edició. És molt difícil consolidar un projecte com aquest, però gràcies a l’excel·lent relació amb l’Institut Bernabeu, i l’experiència acumulada aquests 10 anys, confiem que siguem capaços de seguir complint les expectatives de nous alumnes”.

El director del Màster ha posat èmfasi en el treball amb els alumnes, i en particular els treballs fi de Màster desenvolupats per ells que “suposen una millora en la pràctica clínica diària, de la qual no només se’n beneficien els professionals, sinó les parelles que confien a l’Institut Bernabeu per complir el seu somni reproductiu”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: