La Universitat d’Alacant i el Col·legi Notarial s’alien per revitalitzar el Cor d’Alacant

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Col·legi Notarial d’Alacant on ha mantingut una trobada de treball amb els seus màxims representants, així com amb la Fundació Col·legi Notarial de València i Família Desantes de Mergelina, i l’Associació Cor d’Alacant. L’objectiu és unir forces per revitalitzar el centre de la capital alacantina, tant des del punt de vista social, afavorint tot tipus d’accions culturals, divulgatives i educatives; com des del punt de vista econòmic, apostant pel comerç i els serveis de proximitat.

Navarro -que ha assistit acompanyada de la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor, la secretària general, Esther Algarra Prats i la cap de Gabinet, Francisca Milà- s’ha reunit amb el vicedegà de el Col·legi Notarial i delegat a Alacant , Dofí Martínez i el degà de Col·legi Notarial, Francisco Cantos, que ha intervingut per videoconferència. La trobada ha comptat també amb l’assistència de el vicepresident primer de la Fundació Família Desantes de Mergelina, amb seu al Col·legi Notarial, el catedràtic de la UA Manuel Desantes i promotor de la trobada, i el president de l’Associació Cor d’Alacant, Vicente Armengol . Els assistents han coincidit a destacar el potencial que aquestes aliances poden suposar com a revulsiu a centre de la ciutat.

En aquest sentit, Delfín Martínez ha agraït a la Rectora seva visita i ha indicat que el Col·legi Notarial “està obert a qualsevol tipus de col·laboració amb la Universitat, tant acadèmica com professional i que ofereix la seva seu al centre de la ciutat per desenvolupar accions conjuntes “.

Per la seva banda, Amparo Navarro ha desgranat les diferents formes en què la Universitat d’Alacant podria col·laborar en matèria de formació i divulgació científica, “però també en recerca i transferència de coneixement cap als col·legiats”, i ha posat a disposició de Col·legi Notarial aquestes iniciatives per començar a donar-los forma com més aviat millor.

Després de la reunió, les entitats assistents han quedat emplaçades per treballar en el desenvolupament de diferents convenis de col·laboració que afavoriran la realització d’aquest tipus d’activitats.

Els llibres feliços

La trobada de treball ha tingut lloc a La Biblioteca dels Llibres Feliços, un lloc emblemàtic de Col·legi Notarial fruit de la donació dels fons bibliogràfics de la Fundació Família Desantes de Mergelina. Es tracta d’un espai únic de gran valor històric compost per 4.200 llibres datats d’entre els segles XV i XIX, entre els quals es troben 16 incunables i algunes joies de la literatura. Entre els objectius plantejats en la reunió destaca també la posada en valor d’aquest fons tant com a bé d’interès patrimonial obert a la ciutadania, com per a un ús més específic per a la investigació i la divulgació científica a causa de la profusió de temes que abasta la biblioteca .

El catedràtic de Dret Internacional Privat de la Universitat d’Alacant, Manuel Desantes, ha assegurat que, a partir d’aquesta reunió, “s’obren moltíssimes i extraordinàries possibilitats de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Fundació perquè hem coincidit en la voluntat per ambdues parts de desenvolupar-les a l’màxim nivell acordant la signatura de convenis per al desenvolupament de projectes comuns estratègics “.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: