La Universitat d’Alacant i Avamed Synergy treballaran conjuntament en una formació pràctica que afavoreixi la inserció laboral

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i Lucas Diez, CEO de l’empresa innovadora Avamed Synergy, especialitzada en la planificació quirúrgica complexa, han signat un conveni de col·laboració que permetrà la realització d’accions conjuntes dirigides a la formació inserció laboral dels estudiants de l’Escola Politècnica Superior.

Amb la signatura d’aquest acord, les dues entitats busquen consolidar el procés de formació des d’una perspectiva més pràctica i vinculada al món empresarial permetent, alhora, enriquir l’empresa amb els coneixements i els fonaments científics que aporta la universitat. L’objectiu és, tal com ha apuntat Amparo Navarro durant l’acte protocol·lari, aconseguir una vinculació creixent de la teoria amb la pràctica per donar resposta a la demanda d’un sector en alça com és el de la biomedicina.

Navarro ha afirmat que “avui dia no es concep la medicina de diagnòstic, tractament o quirúrgica sense la col·laboració de l’enginyeria. Es tracta d’un camp on la Universitat d’Alacant compta amb un grau específic, el Grau d’Enginyeria Biomèdica, que compta amb una taxa de demanda de places i d’ocupabilitat elevadíssima”. A més, ha recalcat que “acords com el que avui signem per a la realització de pràctiques són fonamentals per completar la formació de l’estudiantat”.

A través d’aquest conveni de col·laboració es pretén incentivar l’interès de l’alumnat i animar-los a participar en accions formatives basades en supòsits reals que requereixin coneixement i investigació per aconseguir solucions. D’aquesta manera, es tracta d’“aconseguir la unió ciència-tecnologia com a dialèctica de la unitat invenció–innovació. Però també d’aconseguir una major precisió en el plantejament i la solució de problemes professionals a les empreses amb els mètodes de la ciència. Qüestions que, sens dubte, repercutiran en un benefici mutu per a les dues institucions en consolidar una relació abastadora; no només de les pràctiques, sinó de projectes de superació, investigació i innovació”, tal com ha explicat Lucas Diez, CEO d’Avamed Synergy.

Així mateix, Diez ha reiterat la necessitat de comptar amb graduats a Enginyeria Biomèdica en aquest tipus de projectes. “És un orgull poder dur a terme aquesta firma. Al nostre sector, el de l’àrea quirúrgica, és molt necessari aquest tipus de perfil. Avui dia, l’enginyeria biomèdica suma al sector clínic. La cirurgia de precisió per i per al pacient requereix aquest tipus de professionals”.

A la signatura del conveni també hi han estat presents la secretària general de la UA, Esther Algarra, el director de l’Escola Politècnica Superior, Virgili Gilabert i el coordinador del Grau d’Enginyeria Biomèdica, Daniel Ruiz.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: