La Universitat d’Alacant ha d’elaborar un ampli estudi sobre la sismicitat a la Comunitat Valenciana

Convertir l’estudi de la sismologia del territori de la Comunitat Valenciana en una política pública i fer de la Unitat de Registre Sísmic de la Universitat d’Alacant el referent autonòmic en aquesta matèria és l’objectiu que persegueix l’acord que han assolit la UA i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a través del Institut Cartogràfic Valencià.

El conveni té com a objectiu iniciar una col·laboració que permeti desenvolupar estudis sobre sismicitat al llarg de tota la Comunitat Valenciana aprofitant “el coneixement, l’experiència i la infraestructura de la Unitat de Sismologia de la Universitat d’Alacant”, ha destacat el conseller, Arcadi Espanya que avui s’ha reunit amb la rectora de la UA, Amparo Navarro.

Navarro s’ha mostrat molt satisfeta per aquest “conveni pioner que servirà per aprofitar el potencial de recerca en l’àmbit de la Geologia de la nostra universitat i en especial la Unitat de Sismologia”.

El conseller ha destacat que “la Generalitat pretén aprofitar el potencial de la Universitat d’Alacant i en particular la seva especialització en matèria de sismologia per estendre aquesta experiència a el conjunt de la Comunitat Valenciana”.

L’acord marc suposa l’inici d’una col·laboració que ha de cristal·litzar a través d’altres convenis específics a través dels quals desenvolupar estudis sobre sismicitat, falles actives, mecanismes de terratrèmols o possibles escenaris de danys, tal com ha explicat el director de la Unitat de Sismologia de la UA, José Delgado, que també ha assenyalat que “suposa una oportunitat per a nosaltres el ampliar el camp d’actuació de la unitat a tot el territori valencià i poder elaborar estudis que seran de gran utilitat davant el previsible augment de l’activitat sísmica a la zona “. Treballs que permetran tenir un millor coneixement de la seva naturalesa, de les seves conseqüències i que ajudaran a estar preparats en el futur.

Per la seva banda, un dels impulsors d’aquest acord, el director de l’Institut de Cartografia Valencià, Xavier Navarro, ha assenyalat “volem que la Generalitat s’impliqui de manera estable i continuada en el temps i la UA sigui el cor de la investigació sísmica “en tota la Comunitat Valenciana.

En la trobada que s’ha celebrat al despatx rectoral, també han participat el vicerector d’Investigació, Joan Mora i la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco.

Informació i Foto; Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: