La Universitat d’Alacant es converteix en la primera de la Comunitat Valenciana a comptar amb màquines RECICLOS que recompensen per reciclar

Els membres de la comunitat universitària de la Universitat d’Alacant compromesos amb el reciclatge obtindran recompenses cada vegada que reciclin les llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’aposta realitzada des del Vicerectorat d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, a través de l’Oficina d’Ecocampus, per RECICLES, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

D’aquesta manera, a partir d’avui, la Universitat d’Alacant es converteix en la primera universitat de la Comunitat Valenciana a apostar per aquest sistema de reciclatge que premia la ciutadania recicladora amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper mentre continuen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida.

Les més de 30.000 persones que componen la comunitat universitària poden reciclar les llaunes de beguda i ampolles de plàstic en una de les sis màquines instal·lades fins ara a la Biblioteca General, el Pavelló d’Esports, els Aularis 1 i 2, la Facultat d’Educació i l’Edifici Instituts Parc Científic, i obtenir recompenses en fer-ho, entre les quals destaquen la possibilitat de donar els seus punts a projectes socials com Banc d’Aliments o Llogarets Infantils.

Durant la posada en marxa de la primera màquina de reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic al campus, Salvador Ivorra, vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, ha explicat que “el compromís de la Universitat d’Alacant per millorar la salut del planeta forma part dels nostres principis i li dediquem un gran esforç que es pot apreciar al dia a dia del campus. Les màquines de Recicles suposen una pedra més a l’estratègia de sostenibilitat i ajudaran, sens dubte, a conscienciar de la importància, no només de reciclar sinó també, de limitar l’ús d’aquest tipus d’envasos”.

Per la seva banda, Xavier Balagué, gerent d’Ecoembes a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que “És molt important que hi hagi conscienciació i compromís ciutadà amb el medi ambient des de tots els àmbits possibles, i la universitat és el lloc perfecte per fomentar pràctiques ambientalment responsables que , ara a més amb RECICLES repercuteixen en aquells que més ho necessiten. Per això volem donar les gràcies a la Universitat d’Alacant per la seva aposta decidida per aquest SDR”.

A més, RECICLES vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d’aquest tipus d’envasos. Per aquest motiu, estableix un límit setmanal a les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes per les quals els ciutadans obtenen punts en reciclar.

Recompensa de RECICLES

Per fer ús de les màquines de RECICLES, els estudiants només han de registrar-se a la webapp, dipositar totes les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLES i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLES, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com és, en el cas de la Universitat d’Alacant, lliurar-los a projectes de donació d’aliments per a persones vulnerables. Aquests punts tindran un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.

Ecoembes

Ecoembes és l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartró i paper (contenidor blau) a Espanya.

El 2020, es van lliurar a instal·lacions recicladores 1.490.283 tones d’envasos domèstics procedents dels contenidors grocs i blaus del carrer, de recollides selectives a llocs de gran afluència i de plantes de residus municipals. Gràcies a això, es van obtenir nombrosos beneficis ambientals com evitar l’emissió de 1,67 milions de tones de CO2 a l’atmosfera o estalviar 20,29 milions de m3 d’aigua i 6,37 milions de Mwh d’energia.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: