La Universitat d’Alacant culmina el 25è aniversari de la Fundació L’Alcúdia al Museu Arqueològic Nacional

El Museu Arqueològic Nacional (MAN) va ser escenari ahir de l’acte que culmina les celebracions del 25è aniversari de l’adquisició per part de la Universitat d’Alacant de l’emblemàtic jaciment arqueològic de l’Alcúdia, on va tenir lloc la troballa de la Dama d’Elx , i la creació de la fundació homònima.

La primera part de l’activitat va servir per presentar el llibre La Fundación La Alcudia. 25 anys creant patrimoni, una edició creada per commemorar l’efemèride de l’adquisició per part de la Universitat d’Alacant del jaciment arqueològic per a la gestió i la investigació. Aquesta part va comptar amb la participació d´Amparo Navarro, rectora de la Universitat d´Alacant, Andrés Carretero, director del MAN, Juan Mora, vicerector de Recerca de la UA, i Francisco Javier Jover Maestre, director Científic de l´Alcúdia.

Posteriorment, la segona part de l’acte va celebrar una taula rodona amb tema central en la investigació que la institució acadèmica alacantina duu a terme a l’emblemàtic jaciment il·licità. Amb el títol de “Les recents investigacions a L’Alcúdia. Avenços i prospectiva”, va comptar amb les intervencions d’Alberto J. Lorrio, catedràtic de Prehistòria de la UA i director del projecte “Damas i Herois”; Jaime Molina, catedràtic d’Història Antiga de la UA i director del projecte “Astero-Patrimoni virtual: les termes orientals de l’Alcúdia”, i Sonia Gutiérrez Lloret, catedràtica d’Arqueologia de la UA i directora del projecte “Domus. Viure a Ilici”.

Després de la introducció dels investigadors del tema de la taula rodona, es van sumar al torn de preguntes i debat posterior tant els participants de la presentació del llibre realitzada prèviament com els assistents a la cita.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: