La Universitat d’Alacant convoca el Premi d’Igualtat 2021

La Universitat d’Alacant ha convocat el Premi d’Igualtat 2021, a el qual podran optar persones, entitats o institucions, pertanyents o no a la UA, que per la seva trajectòria o tasca hagin contribuït a la promoció de la igualtat de gènere. La iniciativa pot partir de facultats, departaments, instituts d’investigació, Consell d’Estudiants, Consell de Direcció i organitzacions sindicals amb representació en la UA. El premi serà lliurat en un acte públic en el marc de la celebració institucional de el 8 de Març. El termini per a proposar les candidatures conclou el 29 de gener.

El premi IGUALTAT-UA institucionalitza el compromís de la UA per a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Aquest reconeixement es va concedir per primera vegada el 2013, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El guardó té per objectiu reconèixer a les persones, col·lectius, entitats o institucions que hagin destacat per les seves actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. El premi també podrà reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l’excel·lència de les acadèmiques, a l’visibilitzar l’aportació de les dones a l’avenç científic i a el progrés social, i trencar així amb la visió androcèntrica que preval sobre la ciència, la investigació i l’acadèmia.

La Universitat d’Alacant va institucionalitzar el Premi d’Igualtat en 2013 i des de llavors han rebut aquest important guardó diferents personalitats, investigadores o entitats com Maria Teresa Fernández de la Vega, Rosa Ballester Añón, Miguel Lorente Costa, María Josefa Yzuel Giménez, Aigües Municipalitzades de Alacant, EM (AMAEM), Marta Macho Stadler, l’Equip de Futbol de Sala Femení de la Universitat d’Alacant i el Centre d’Estudis de la Dona de la UA.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: